Рецепта за кето кюфтета

Рецепта за кето кюфтета

Допълнителното сирене държи тези кюфтета във формата на кюфтета, така че не е необходимо брашно. Ето как да ги приготвите:

Необходими продукти:

500 гр. кайма по избор

1 скилидка чесън

1/2 ч. настъргана моцарела

1/4 ч. настърган пармезан

2 с. л. магданоз

1 голямо яйце, разбито

1 ч. л. сол

1/2 ч. л. черен пипер

2 с. л. зехтин

За соса:

1 средно голяма глава лук, нарязан

2 скилидки чесън

1 консерва домати

1 ч. л. риган

сол

черен пипер

Начин на приготвяне:

В голяма купа комбинирайте каймата, чесъна, моцарелата, пармезана, магданоза, яйцето, солта и пипера. Омесете каймата и оформете малки кюфтета.

В голям тиган, на средна температура, загрейте зехтина. Добавете кюфтетата и ги запържете добре за около 10 минути. Извадете ги от тигана и ги оставете върху кухненска хартия, за да се изцеди излишната мазнина. 

В същия тиган добавете нарязания лук. Запържете за около 5 минути. Добавете чесъна и оставете за още 1 минута. Добавете доматите и ригана и подправете със сол и черен пипер. 

Добавете кюфтетата в соса и оставете на котлона за около 15 минути. 

Гарнирайте с пармезан и сервирайте.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

5 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay