Допълнителното сирене държи тези кюфтета във формата на кюфтета, така че не е необходимо брашно. Ето как да ги приготвите:
Необходими продукти:
500 гр. кайма по избор
1 скилидка чесън
1/2 ч. настъргана моцарела
1/4 ч. настърган пармезан
2 с. л. магданоз
1 голямо яйце, разбито
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. черен пипер
2 с. л. зехтин
За соса:
1 средно голяма глава лук, нарязан
2 скилидки чесън
1 консерва домати
1 ч. л. риган
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
В голяма купа комбинирайте каймата, чесъна, моцарелата, пармезана, магданоза, яйцето, солта и пипера. Омесете каймата и оформете малки кюфтета.
В голям тиган, на средна температура, загрейте зехтина. Добавете кюфтетата и ги запържете добре за около 10 минути. Извадете ги от тигана и ги оставете върху кухненска хартия, за да се изцеди излишната мазнина.
В същия тиган добавете нарязания лук. Запържете за около 5 минути. Добавете чесъна и оставете за още 1 минута. Добавете доматите и ригана и подправете със сол и черен пипер.
Добавете кюфтетата в соса и оставете на котлона за около 15 минути.
Гарнирайте с пармезан и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
5 | 0 |