Фетучини с телешка пържола

Тази рецепта е колкото вкусна, толкова и лесна за приготвяне! Със сигурност ще ви накара да си оближете пръстите!

Необходими продукти:

Един пакет фетучини

500 г телешко месо за пържоли

2 с.л. олио

2 с.л. масло

2 скилидки чесън, смлени

2 с.л. универсално брашно

2 ч.ч. мляко

1/2 ч.ч. прясно настърган пармезан

Сол на вкус

Прясно смлян черен пипер

1 с.л. прясно нарязан магданоз

200 г. разполовени чери домати

500 г бейби спанак

2 с.л. балсамова глазура (1/3 ч.ч. балсамов оцет, задушен за около 10 минути)

Начин на приготвяне:

Сварете пастата, докато стане ал денте според указанията на опаковката. Запазете ½ чаша вода, преди да я отцедите. Върнете пастата в тенджерата.

Намажете двете страни на месото с олио и овкусете обилно със сол и черен пипер. В голям тиган на среден огън гответе пържолата до желаната готовност - по 4 минути на страна за степенmedium. Прехвърлете в чиния, за да почине за 10 минути. Нарежете на тънко.

В тиган разтопете маслото на среден огън. Добавете чесъна и запържете, докато омекне. Разбийте брашното и гответе още 1 минута, след това бавно добавете млякото, като разбивате, за да разбиете бучките и оставете да къкри, докато се сгъсти. Добавете пармезан и магданоз и подправете със сол и черен пипер. Добавете домати и изчакайте да омекнат.

Добавете сварена паста и ¼ чаша от запазената вода в тигана и разбъркайте, за да се комбинират, като добавите още вода от пастата, ако е необходимо. Прибавете спанака и разбъркайте, докато омекне.  

Отгоре наредете нарязана пържола и полейте с балсамова глазура.

Приятен апетит!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay