Във форма и след празниците

27.12.2011 | 16:54 по статията работи: Александра Тошева
Веселите поводи за празнуване се занизаха един през друг, типично по декемврийски. Преяждането се превърна в любима спортна дисциплина за маса на цялото семейство. Примамливо пищните трапези лесно стават ежедневие и неусетно от приказка на...

Кайсиево руло с орехи

17.12.2011 | 10:13 по статията работи: Марина Янева
Сред любителите на сладкишите има много хора, на които им се налага да внимават със захарта и други недиетични продукти. Те със сигурност ще оценят този уникално вкусен десерт, приготвен само от ядки, сушени плодове и естествени...

Пазителите на стройната фигура

18.11.2011 | 11:47 по статията работи: Валентина Кожухарова
Времето на гладуването в името на слабата фигура отдавна мина. Сега е модерно да хапваме каквото ни се иска, да не лишаваме организма си от нищо. В замяна той работи като по часовник, а ние не сваляме килограми с йо-йо ефект, дори напротив -...

За имунната система

08.11.2011 | 13:40 по статията работи: Марина Янева
Неприятните сезонни болести ни причакват зад всеки ъгъл. Телевизионният ефир е препълнен с реклами за лекарства, успокояващи симптоми на различни заболявания. Но няма по-добър имуностимулатор от природата. Затова, ако в момента сте здрави, има някои...

Тя ви очаква

29.10.2011 | 17:48 по статията работи: Руслана Русева
Въпреки слънчевите лъчи навън, времето, прекарано вкъщи, е твърде много, за да стоите без работа. Най-приятната част от домакинството е свързана с готвенето. И след като сте приготвили вкусна вечеря, е време да помислите и за достоен десерт....

Модата, която става за ядене

28.10.2011 | 11:15 по статията работи: Валентина Кожухарова  26
Фотографът Фулвио Бонавиа отново изненадва почитателите на висшата мода и гастрономията с уникално по рода си творческо хрумване. Проектът "Food Dresses" (или "Рокли от храна") намира място на страниците на списание Garage, но се надяваме да...

Карамелизирани ябълки

11.10.2011 | 09:10 по статията работи: Станислава Добрева
Сигурни сме, че всички си спомняте апетитните сладкиши, които ни изкушаваха в детските ни години. Едни си припомнят с умиление захарни петлета, други захарен памук, а трети - карамелизирани ябълки. И понеже вече е есен, а пазарът прелива от...

Време е за ябълки

10.10.2011 | 08:51 по статията работи: Людмил Хайдутов
Всички я познаваме. Повечето я обичаме. Но малко от нас знаят нейната история и всичките ѝ забележителни качества. За мен е чест и удоволствие да ви представя Ябълката!Из цяла Европа, в по-светлите участъци на горите, през април може да се видят...

Продай си здравето

04.10.2011 | 12:45 по статията работи: Десита Иванова
С напредъка на времето всичко се развива към по-добро. Нови технологии с все повече функции, революционни методи, които обещават невиждани резултати, съвременна медицина, която бори ужасяващи болести. Но дали наистина е така? Имам чувството,...

Сангрия за ценители

14.09.2011 | 15:38 по статията работи: Гергана Найденова
Една рецепта от Испания, по името се познава – вино и плодове, а когато виното свърши имате пияна плодова салата. Сангрия е идеалната напитка за топли вечери и купони. Необходими продукти: 1 лимон 1 лайм 1 портокал 375 мл ром 100 г захар 750...

Домашно приготвен здравословен крем

07.09.2011 | 16:44 по статията работи: Десита Иванова
Тъй като обичаме десертите, но за да се напъхаме в старите си есенни дънки сме решили да ограничим приема на тестени и сладки изделия, решихме да си приготвим нещо нискокалорично. И полезно. Домашен крем с извара и плодове. За приготвянето му...

Праскови с шунка и босилек

31.08.2011 | 10:04 по статията работи: Станислава Добрева
Днешната рецепта отново ви предизвиква да комбинирате крайно противоположни вкусове. Предлагаме ви предястие, направено от плодове и месо, което е необичайно, но лесно за приготвяне и много вкусно. Bon Appétit! Продукти: 3 праскови,...

Австралийско-английски пандишпан

24.08.2011 | 18:05 по статията работи: Станислава Добрева
Днешното ни кулинарно предложение към вас идва от далечна Австралия. Рецептата обаче, е доусъвършенствана в Англия и крайният резултат е нещо изкушаващо и много сладко. Продукти: 1 пандишпан, нарязан на кубчета     1 пакет желатин ...

Плодова пица

12.08.2011 | 12:40 по статията работи: Станислава Добрева
В разгара на лятото сме, а тежките храни не са най-подходящият избор за горещините. Предлагаме ви един лек и изключително лесен за приготвяне десерт, с който да разнообразите менюто си. Плодовете, описани в рецептата, не са задължителни и могат да...

Сладкото не е вредно. В този случай

02.08.2011 | 13:33 по статията работи: Марина Янева  2
Полина Маринова е известна като председател на Българското вегетарианско общество. Нейната страст към сладкото обаче също й носи слава, както и вкусните сурови торти, които прави. Хората, най-вече жените, смятат че сладкишите са нещо вредно....

Малиново изкушение

01.08.2011 | 10:00 по статията работи: Марина Янева
Ако едновременно някоя дама е грижовна домакиня и председател на Българското вегетарианско общество, тя със сигурност разбира от здравословна и вкусна кухня. Ето защо се доверихме на Полина Маринова, която перфектно изпълнява тези две роли в...

С вкус на лято отслабваме

26.07.2011 | 11:33 по статията работи: Десита Иванова
В разгара на лятото отваряме страниците на една до-болка-позната тема - отслабването. За добрия тонус и чувството на свобода, когато се чувстваме хармонично в кожата си и харесваме размерите си, до такива върховни чувствени владения се стремим...

Сезонът на дините

20.07.2011 | 13:13 по статията работи: Гергана Найденова
Динята е плодът, символизиращ лятото. Вкусна, сочна и сладка, тя е любима на малки и големи и е перфектната храна за разхлада в летните жеги.   Как обаче да изберем сочна и достатъчно узряла диня. Някои казват, че е въпрос на късмет, други...

Спасете се от жегите!

12.07.2011 | 14:02 по статията работи: Марина Янева  3
Справянето с жегите може да ви се струва непосилна задача, но ние имаме спасение за вас. Става дума за особено приятното занимание, наречено "хранене". И по-точно нещата, които може да хапвате, за да се разхладите успешно и без...

Ягоди за здраве и вечна младост

25.06.2011 | 13:31 по статията работи: Гергана Найденова  2
Консумирането на ягоди забавя стареенето и дори предпазва от рак, показва изследване на испански и италиански учени.   Според тях ягодите помагат за увеличаването на нивата на антиоксидантите в кръвта, което предотвратява т. нар. окислителен...

Букет в супата

20.06.2011 | 13:04 по статията работи: Jenite.bg
След зимата, която винаги изглежда някак по-дълга, отколкото е нужно, земята ни поднася цял нов свят от аромати и ярки цветове, с които сякаш се извинява за студените и безцветни дни. Дърветата се раззеленяват и скоро навсякъде около нас се...

Плодови шишчета с шоколадово фондю

27.05.2011 | 12:30 по статията работи: Цвете Тюлева
Щастливата възможност да се радваме на изобилие от летни и екзотични плодове е в основата на тази рецепта на сп. Меню, в която пъстроцветните дарове на земята са обогатени с хрупкав карамел и нежен шоколадов сос. Необходими продукти за 4...

Изкушаваща плодово-зеленчукова салата

15.05.2011 | 12:54 по статията работи: Цвете Тюлева
Сякаш само за два дни лятото категорично се настани по нашите ширини и няма как да не ви се прииска да си направите свежа салата и да я хапнете след топлия ден... Нашите приятели от сп. Меню предлагат интересно решение - да смесим плодовете със...

Сок от грозде, боровинка и касис за здраво сърце

05.05.2011 | 14:37 по статията работи: Гергана Найденова  2
Коктейл от плодови сокове - от грозде, червена боровинка и касис, може да има благотворен ефект върху сърцето, сочат резултатите от изследване, цитирани от Би Би Си.   Френски учени изпробвали ефекта от коктейла върху артерии...
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay