Град в небето

Български архитект ни отнася в град над облаците

Футуристичен небесен град е най-новият проект на архитекта Цветан Тошков. Българинът, който работи в Лондон, ни пренася някъде напред в бъдещето, издига ни над пренаселените и замърсени градове, предлага ни зелени райски градини и кристално чист въздух.

Цветан Тошков е роден в Русе и следва архитектура в София. От 2001 година обаче работи в Лондон и е съучредител на студио за архитектурна визуализация, компютърна графика и дизайн.

Разработката за град в небето, или "City in the Sky", е част от по-мащабния проект "Megatropolis", чиято цел е създаването и изпълнението на мегаград на бъдещето.

"City in the Sky" е вдъхновен от фантастичните филми, които архитект Тошков обича да гледа, и от красотата на природата, която винаги някак успява да се регенерира и възстанови за нов живот. В основата на концепцията стои лотосът - растението, което показва нежните си цветове над блатото. Свещеното цвете за древните египтяни и индийци, както и за будистите, успява да остане чисто и незасегнато от неблагоприятната околна среда.

Лотосът се свързва с творението. Символ е на красотата, чистотата, стремежа към светлина и по-добър свят.

Въображаемият спокоен оазис "City in the Sky" ни предлага възможност да избягаме от шума на ежедневието, от стреса и мръсотията. Утопична представа за бъдещето, която се превърна в истински хит в уеб пространството и за която няма да спираме да мечтаем веднъж, след като сме я видели:


9 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



3
Не е посочен 27.06.2012|17:32
Хубава идея, доста разчупена;)
2
Не е посочен 27.06.2012|14:51
Възоражението му работи на макс!Няма лошо!
1
Не е посочен 27.06.2012|10:38
фантазьор голям е явно този русенски архитект!Трябва да сме реалисти,няма как това да се случи,за съжаление!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay