Александра Саздова за хипнозата, доверието и успешните жени

Александра Саздова за хипнозата, доверието и успешните жени

В следващите редове лайф коучът Александра Саздова ще ни разкрие повече за тази нова професия, за хипнозата, доверието и успещните жени.

Нека започнем с това с какво се занимава един лайф коуч?

Треньорът е професионалистът, който подпомага своя клиент да подобри качеството си на живот, като постигне желаните цели. Всеки човек се намира в дадено състояние, което желае да промени, ние като треньори му помагаме да открие ресурсите с които разполага, да ги впрегне в работа и да стигне до желаното състояние в своя живот. Да сформира постижими, здравословни и крайни цели и да ги достигне, за да усети удовлетвореността от добре свършената работа, когато веднъж се научи как да използва ресурсите си, и да има правилно целеполагане в последствие, може да се справя с всичко желано!

В момента учиш психология. Какви прилики и какви разлики откриваш между двете?

Психологията и лайф коучинга се занимават с личността на човек, желаят доброто представяне на клиента, и в двете професии, професионалистът подкрепя своя клиент, трябва да спечели доверието му за да се създаде успешен съюз за съвместна работа. Психологията търси причините за състоянието на човек, анализира и започва работа според школата, която е избрал,  коучинга гледа напред и търси възможностите. Но тъй като има клиенти, които не желаят да се връщат назад и да търсят причини за неуспехите си, те искат да намерят възможностите, тогава коучингът е по-подходящ за тях, при други е нужно да се работи за осъзнаване на моментното състояние. Всеки клиент има различни потребности и за да може да се отговори на тях е добре да се владеят и двете професии, когато се работи със личността на даден човек.

Александра Саздова за хипнозата, доверието и успешните жени

Лесно ли е да си успешна жена у нас?

Успеха за всяка жена има различно значение. Ако една жена се смята за успешна жена, когато се справя добре в домакинството и семейните отношения, но не и в професия, значи тя е успешна. Въпрос на цели. Ако жената иска да бъде успешна в която и да е сфера от живота може да го постигне с воля, баланс и целеустременост.

Мъжете страхуват ли се от успешните жени?

Ако и той е успешен, не би трябвало да се страхува , а напротив. Ще знае, че до него седи целеустремен партньор. Жена, която знае какво иска да постигне в живота си и се стреми към успех. Когато мъжа е уверен в себе си, не го притесняват силните качества на жената. В една връзка с двама успешни партньори има обмен на позитивна енергия, сплотяваща и дори са по-амбициозни. Когато един мъж не се чувства успешен, напълно възможно е да се страхува от успешната жена, тъй като тогава ще настъпи дисбаланс в отношенията, ако изобщо може да се стигне до такива.

За какво мечтаеше като малка и успя ли да сбъднеш тази мечта?

Мечтаех за всичко, което имам сега! Мечтите са идея, но когато стане цел, е нужно да я осъществим. А когато вярваме в нашите способности и в успеха ни, дори Вселената ни помага да ги постигнем.

Александра Саздова за хипнозата, доверието и успешните жени

Разкажи ни повече за хипнотерапията?

Хипнозата е естествено състояние на съзнанието и тялото. Всеки ден милиони хора биват хипнотизирани пред телевизора или четейки вестник. Ние позволяваме да бъдем управлявани отвън, вместо да бъдем фокусирани навътре. Хипнотерапията позволява вътрешен фокус, над нашите емоции, нашето състояние. Хипнотерапията се постига чрез релаксация, концентрация и внушения, за промяна на желаното състояние.

Отворен ли е българинът към такива практики?

Все повече интелигентни хора се интересуват и желаят да потърсят алтернативи за техните вътрешни състояния и решаване на проблемите си, преди да лекуват симптомите с хапчета. Хипнотерапията търси причината и я лекува, преобразува нежеланите състояния.

Всеки ли може да изпадне под хипноза?

Всеки, който желае може да бъде хипнотизиран, с изключение на малки деца и умствено недоразвити, защото те не могат да разберат работата на хипнотизатора и да се съсредоточат върху гласа му. Аз вярвам, че на всеки може да се помогне чрез хипноза, но има фактори, които допринасят това да се случи, като контакта между терапевта и обекта, както и обстановката допринасят или смущават възприемчивостта към хипнозата.

За какви проблеми може да се използва този метод?

Хипнозата е най-добрият начин за отпускане на тялото и да предпазим себе си от силни и разрушителни емоции. Тя може да повлияе на всеки аспект в живота. Да подобри комуникацията, да премахне стреса и напрежението, лекува зависимости, депресии, сексуални нарушения, мании, патологии и др.  

А с какви проблеми най-често идват при теб?

С всякакви, не мога да дам точно определение, защото са много разнородни. Главно стрес, проблеми в отношенията, както в партньорските, така и в социалния живот.

В основата на хипнозата стои ли доверието? Как го печелиш от твоите клиенти?

Във всеки вид терапия в основата е доверието. Клиента трябва да се чувства на първо място разбран и в сигурни ръце, при човек който демонстрира знания за това, което прави и начините и методите на терапия.

Александра Саздова за хипнозата, доверието и успешните жени

Като треньор по личностно развитие как успяваш да помогнеш на хората да повярват в себе си?

Като им покажа ресурсите с които разполагат и че е  напълно възможно да постигнат всичко желано, стига да бъдат упорити, постоянни, да подредят малки стъпки към крайната цел. Това е процес на работа, но си заслужава труда.

Работиш и с деца, а миналата година започваш благотворителна инициатива в помощ на подрастващото поколение. Разкажи ни повече за нея.

За мен те не са деца. Те са младежи, които имат нужда някой да ги подбутне, но не в посока, а да им покаже как да взимат решения и да не се страхуват. Да не се ограничават в дадени рамки. Искаше ми се да помогна на повече млади, новозавършили с цел да разберат те самите от какво имат нужда в момента. Когато приключат ученическите години, те трябва да вземат решения и ако не са се научили до момента, ще трябва да го научат по трудния начин с опит, а опита се трупа като практикуваш.  И тъй като малко от тях ще решат да потърсят професионален съвет, реших да им го подаря като край на безгрижния живот и началото на нещо много по-сериозно.

Как да помогнем на децата да открият себе си и да работят това, за което мечтаят?

Много е важно да бъдат подкрепяни и да се чувстват разбрани. Ние живеем един живот, те живеят съвсем друг. Всичко се развива скорострелно, ако до вчера сме мислели, че знаем много за техниките, днешните деца ни бият по знания стократно. Трябва да ги изслушваме, да чуем мечтите им, да ги питаме какви цели имат в живота си. Много добър вариант за комуникация с тях е семейната среща. Веднъж седмично да се прави разбор на седмицата, какво научихме, с какво подпомогнахме тялото си, душата, ума си.  Да научават за нашите седмици и ние за техните. Когато има нормална и топла комуникация, се създава и доверието между родител и дете. Да ги учим да взимат решения от малки и да носят последствията, разбира се според възрастта и здравословните избори.

При какви ситуации човек може да се обърне към теб?

Работя с хора, които желаят да постигнат целите си, но не знаят пътя. При тревожност, стрес, натрапчиви мисли, неуспех в комуникацията с околните, желание за промяна на разбиранията, личностно развитие и др.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay