Топ 13: Парфюмите, които привличат фатално

Ароматите, които са способни да събудят чувственост, страст и емоции у всекиго

Топ 13: Парфюмите, които привличат фатално

През 1921 година Коко Шанел създава истинска революция с лансирането на парфюм, който "ухае на жена”. А именно - Chanel N°5. В рекламата, която го представя, може би най-големият секссимвол на онова време, Мерилин Монро, споделя, че в леглото "носи” само и единствено капки от въпросния аромат.

Нека обаче бъдем обективни. В днешно време силно алдехидният аромат на Chanel N°5 може би не е най-добрият избор за ситуациите, в които ви се иска да излъчвате толкова неустоим сексапил, че на партньоръа ви да му идва да разкъса дрехите ви на момента. За сметка на това обаче парфюмният пазар предлага огромно разнообразие от именно "развинтващи въображението” уханни композиции, към които никой мъж не би останал безразличен. А ето и как изглежда нашият фатален топ 13 на най-чувствените и пробуждащи желание аромати.

Tom Ford Black Orchid
Ароматите, лансирани от Том Форд, от години се славят със своята уникалност, съчетана с ненадмината чувственост. Изключение не прави и Black Orchid, в чието сърце пулсира именно уханието на букет от черна орхидея и лотос, изискано допълнени от подправки и плодови нотки. Основата на парфюма пък е поставена от сандалово дърво, кехлибар, пачули, ванилия, тъмен шоколад, ветивер и тамян.

Топ 13: Парфюмите, които привличат фатално
Narciso Rodriguez For Her
Мускус, мускус и пак мускус! При това пулсиращ в пълна хармония с меден цвят, топъл кехлибар, портокалов цвят и тактилно дърво върху плътна основа от сандалово дърво и пачули. Началото на ароматното развитие пък е поставено от нежна роза и сочна праскова. 

Thierry Mugler Alien
"Злият гений” Тиери Мюглер определено знае как да провокира въображението чрез ароматите, които създава. В това отношение Alien определено не прави никакво изключение. Композицията е на пръв поглед повече от проста - жасмин, разцъфващ върху сърце от дървесни нотки, обгърнати от кехлибар. Именно тази комбинация обаче превръща Alien в буквално дъхоспиращ парфюм.

Givenchy Very Irresistible Givency L’Intense
Още една на пръв поглед "бедна” ароматна композиция, която обаче умее по ненадминат начин да събужда желание и страст. Парфюмът започва своя живот върху кожата чрез ярки сливови нотки, които впоследствие биват плавно изместени от роза, разцъфваща върху плътна основа от мускус и пачули.

Hypnotic Poison Dior
След като първоначално избухва в сладка плодова експлозия от кайсия, слива и кокос, шедьовърът на Dior постепенно разкрива сърцевината си, в която пулсира букет от тубероза, жасмин, момина сълза и роза, подправени с ким. В основата на композицията пък е заложена топла и чувствена ванилия, акомпанираща си със сандалово дърво, бадеми и мускус.

Estée Lauder Sensuous
Както подсказва и самото име, това е един безкрайно чувствен аромат, разгърващ се първоначално чрез искри от жасмин, магнолия и лилиум. В сърцето на парфюма пък е заключена комбинация от кехлибар, иланг-иланг и дървесни нотки, положена върху основа от сандалово дърво, пипер, мандарина и бял мед.

Топ 13: Парфюмите, които привличат фатално
Chanel Coco Mademoiselle
И все пак, няма как да минем без парфюм с логото на Chanel. И ако Chanel N°5 е бабата, то Coco Mademoiselle е внучката - жизнерадостна, но също така загадъчна и съблазнителна. След първоначалната бергамотово-грейпфрутово-портокалова експлозия се разгръща и същината на ароматната композиция, изградена от жасмин, роза и личи. Плътната основа пък е резултат от съчетание на пачули, ветивер, мускус и ванилия.

Bvlgari Jasmin Noir
Може би вече сте забелязали, че жасминът неизменно присъства под определена форма в почти всички парфюми в днешната ни класация. Това никак не е случайно. "Кралят на ароматите” има уникалното свойство да действа едновременно отпускащо и ободряващо, а в допълнение е и виден афродизиак. Именно екзотичното цвете пулсира в сърцето на Bvlgari Jasmin Noir, където си акомпанира с бадеми. Преди това ароматът се разгръща чрез цветове гардения и зелени нотки, а в основата му са сгушени зърна тонка, женско биле, кехлибар, пачули и мускус.

Marc Jacobs Daisy
През последните няколко години "маргаритката” на Марк Джейкъбс се превърна в същинска сензация на парфюмния подиум и определено има защо. Парфюмът първоначално оживява върху кожата чрез невероятно сполучливо съчетание от листа на виолетка, диви ягоди и червен грейпфрут.Впоследствие ароматът се разгръща в букет от гардения, виолетки и жасмин, а основата е оформена от мускус, ванилия и бели дървесни нотки.

Lolita Lempicka Si Lolita
Може би "най-различният” откъм съставки на ароматната пирамида парфюм в днешната ни класация е Si Lolita. След първоначалната бергамотово-мандаринена експлозия, той прави неочакван и рязък завой към комбинация от розов пипер, цветове от сладък грах, смолисти нотки, хелиотроп и теменуга. В основата на аромата пък са се сгушили пачули, зърна тонка, кехлибар, както и още смола.

Топ 13: Парфюмите, които привличат фатално
Agent Provocateur L’Agent
Модната къща на сина на Вивиан Уестууд и Малкълм Макларън, Джоузеф Кор, е световнопризнат лидер в областта на секси бельото и секси парфюмите. Затова и няма как аромат с етикет Agent Provocateur да не присъства в днешната ни секси класация. След като първоначално се разгръща върху кожата чрез нотки на иланг-иланг, розов пипер и анжелика, ароматът плавно преминава в букет от османтус, жасмин, здравец, роза и тубероза. Любопитното е, че базата на парфюма е изключително богата - мускус, френски лабданум, сандалово дърво, пачули, кехлибар, тамян, зърна тонка и мирта.

Guerlain L’Instant
Източната прелест на този аромат стартира със силно изявеното участие на бергамот, мандарина и червена ябълка. Плодовата композиция обаче играе само подгряваща роля за букета от ирис, жасмин, иланг-иланг и магнолия, танцуващ върху сцена, изградена от мускус, кехлибар, бензоин, ванилия и бял мед.

Lalique Amethist
Загадъчен, чувствен и събуждащ емоции. Така накратко може да бъде описана тази аметистово лилава ароматна прелест, разгръщаща се върху кожата първоначално чрез коктейл от касис, боровинка, къпина, черница и ягода. Впоследствие сърцето на аромата, изградено от божур, пипер, иланг-иланг и роза, все повече засилва сърдечния си ритъм, за да избухне накрая в сладка експлозия от мускус, ванилия и дървесни нотки.

Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

78 4
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay