Jenite тестват: ESPADA BHA+PHA Blemish Solution

Jenite тестват: ESPADA BHA+PHA Blemish Solution

Акнето е сериозно кожно състояние, с което борбата може да бъде изключително тежка. Според проучвания, то е осмата най-разпространена болест в света, като 650 милиона души страдат от нея. Освен физическите белези, това състояние на кожата има и своя психологически аспект. Акнето често предизвиква неудобство и срам у тези, които страдат от него.

Пътят към борбата с това неблагоприятно кожно състояние обикновено преминава през години в изпробване на всевъзможни продукти и процедури, които обещават така бленувания резултат - чиста кожа без петна. Истината е, че често обещанията остават празни и битката започва отначало.

Точно затова останахме силно заинтригувани от новия продукт, който FOREO пусна на пазара. Това е ESPADA BHA+PHA Blemish Solution, който представлява гелообразен продукт, който се грижи за постигането на здрава кожа без акне. 

Продуктът е формулиран с мощна доза от 2% салицилова киселина и екстракт от хамамелис. Той ефективно отпушва порите и нежно ексфолира кожата, докато редуцира активното възпаление с помощта на  ниацинамид и масло от чаено дърво. 

ESPADA BHA+PHA Blemish Solution помага за бързото намаляване на размера на петната, видимото избледняване на несъвършенствата и намаляване на зачервяването и раздразнението, както и минимизира шанса за бъдещи пробиви. Гелът е дерматологично тестван за оптимална безопасност и ефективност, подходящ за всеки тип кожа, веган, cruelty-free, без аромат и формулиран само с чисти съставки, а резултатите при редовна употреба са видими до 3 дни.

Комбинация от съставки и обещаните ефекти върху кожата ни изпълниха с надежда, че този път ще получим желаните резултати и то в кратки срокове. За целта тествахме продукта върху кожата на две дами с различни кожни особености.

Първата дама е на 27 години със суха кожа, която не страда от тежка форма на акне, но се оплаква от спорадична поява на пъпчици върху лицето. Тя споделя, че е употребила крема върху все още заформяща се пъпка. Дамата посочва, че само след две намазвания комедонът напълно е изчезнал т.е. кремът е предотвратил развитието му.

Втората дама, която подложи ESPADA BHA+PHA Blemish Solution на тест е на 60 години и се оплаква от по-силна форма на акне, както и пигментни петна. При употреба на крема, върху пигментно петно, в продължение на няколко дни, тя забелязва как обработваната зона започва да се лющи и под нея се разкрива регенерирана кожа. Дамата споделя, че за момента е преустановила употребата, заради вредните UVA и UVB лъчи на слънцето през все още горещите летни дни.

Тук е моментът да ви напомним, че при употреба на киселини, каквито са BHA и PHA, всекидневната употреба на слънцезащитен крем за лице е задължителна, независимо от сезона и метеорологичните условия. Той трябва да бъде от среден 30 (есен и зима)  до много висок 50+ (пролет и лято) фактор и да се нанася върху лицето през няколко часа. Тази стъпка се налага, тъй като тези съставки повишават фоточувствителността на кожата и тя става по-податлива на вредните ефекти на слънцето.

Марката е позната и със своята ESPADA, устройство, което ефективно лекува склонна към акне кожа чрез своите лазерно фокусирана синя LED светлина и T-Sonic™ пулсации. Новият ESPADA BHA+PHA Blemish Solution е единственият гел за акне в света, който е създаден да се активира със синя LED светлина и T-sonic™ пулсации.

Във видеото по-долу можете да видите огромната пратка, която ни изпратиха от FOREO и нашите първи впечатления от устройствата и продуктите.

***


0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay