Вълнуващо пътешествие из Южна Корея с канала Nelly in Korea

Вълнуващо пътешествие из Южна Корея с канала Nelly in Korea

Винаги сме били силно привлечени от източните държави и културата на хората, живеещи там. Една от най- големите ни мечти е някой ден да посетим именно страни като Япония и Южна Корея. Там сякаш светът се развива с по-бързо темпо, технологиите напредват стремглаво, а пък модата е необикновена и на моменти ексцентрична. Нашумелият преди години k-pop допринесе за това все повече хора да започнат да се интересуват от Южна Корея.

И колкото и налудничаво да звучи нашата история с източната държава започна преди около десетина години, когато за първи път се докоснахме до този необикновен музикален стил. Оттогава нещата много се промениха и все повече губим интерес към тази музика, но за сметка на това си умираме да опитаме от корейската кухня и да се докоснем отблизо с културата на тази страна.

Колкото повече се запознавахме с Корея, толкова повече разбирахме за българи, които са решили да устроят живота си там. И по тази линия, преди малко повече от година попаднахме на канал в YouTube, който силно ни заинтригува. Негови основателки са Даниела Кирилова (Нели) и дъщеря ѝ Камелия (Ели). Двете дами са музикантки, живеещи във Варна и преди около 15 години се впускат в приключение, което ги отвежда в Южна Корея. Не след дълго те решават да заживеят там и отскоро с радост споделят всекидневието си в далечната държава.

Името на канала, Nelly in Korea, съчетава името и на майката, и на дъщерята като двете споделят по едно видео всеки ден. В канала можете да се насладите на всекидневни влогове, които показват отблизо различни аспекти от живота в Корея. Сред видеата има и тематични такива, които разискват интересни теми, касаещи отношенията между корейците, модата, както и други културни особености на местните жители. Не на последно място са нашите любими видеа, а именно кулинарните. В тях Нели споделя всевъзможни традиционни рецепти за кимчи, кимбап и други интересни, корейски ястия.

Това, което ни привлече към канала е непринудеността на двете дами. Те са изключително естествени и неподправени и ни правят част от живота си без излишна претенция и напудреност.

Влогове

 

 

Нямаме нищо по-любимо от това да надникваме в живота на другите хора. Така намираме вдъхновение за всеки един аспект от живота си и се изпълваме с желание да опитваме нови неща. Особено интересни са влоговете, в които Нели и Ели посещават различни магазини и ни правят съпричастни с всичко, което се случва из забързания живот в Южна Корея.

Тематични видеа

 

В тази графа Нели и Ели разясняват различни теми, които засягат отношения в Корея, запознават ни с първите си впечатления от страната и дори с нейните негативни страни. Струва си видеата да се изгледат, защото двете дами разказват изключително увлекателно и сякаш ни пренасят в далечната страна.

Кулинарни видеа

 

Нели е истински виртуоз в кухнята и особено любими са ни рецептите за кимбап, корейска палачинка, както и тази за корейските пелмени, наречени мадну. Неведнъж сме приготвяли ястията, които Нели демонстрира в канала и можем да потвърдим, че са невероятно вкусни.

Освен всички видеа, Нели и Ели ни радват и с лайфове почти всеки уикенд. Там свободно можем да задаваме въпросите си към тях, на които те да отговарят в реално време.

А коя е държавата, която вие бихте искали да посетите някой ден? Можете да споделите с нас в коментарите!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay