Детска стая 2021: 9 популярни дизайнерски идеи и тенденции

Детска стая 2021: 9 популярни дизайнерски идеи и тенденции

Ако в къщата има една стая, в която не е нужно да спазвате строги правила, това е детската стая.  Заедно с дизайнера на Моми Студио Антония Саранеделчева съставихме списък с 9 идеи и тенденции за интериорния дизайн на детските стаи за 2021 г., които могат да превърнат всяко пространство в стая на мечтите.

Ще ви представим някои от най-креативните концепции и тенденции, които могат да се използват за проектиране на стилна детска стая през 2021 година.

Многофункционално пространство

Детска стая 2021: 9 популярни дизайнерски идеи и тенденции

Една от най-големите тенденции в дизайна на детските стаи през тази година е идеята за създаване на многофункционално пространство, където да комбинирате множество зони в едно.

Що се отнася до проектирането на многофункционално пространство за деца, това може да бъде комбинация от пространства като спалня, кът за игри и учене.

Най-големият плюс на многофункционалната детска стая според Моми Студио е, че можете да спестите много място, като същевременно създавате многофункционална среда, където децата ви да могат да се наслаждават на различни видове дейности едновременно.

Модерни цветове и препоръки

Детска стая 2021: 9 популярни дизайнерски идеи и тенденции

Ако сте проучили кои са най-новите цветни тенденции в интериора, то със сигурност знаете, че ярките, живи цветове вече не са толкова актуални и сега се заменят с по-меки цветове и нежни пастелни нюанси.

Всъщност пастелните цветове са основният избор за детската стая през 2021 г., а някои от най-популярните цветове тази година са нео-мента, бледожълто, бледосиньо, прашно розово, лавандула, аквамарин съчетани с черни елементи за акцент.

Хубавото на пастелните цветове е, че те не само изглеждат много очарователни, но повечето от тях са доста неутрални, което означава, че могат да се използват както за момчета, така и за момичета през 2021 г.

Освен това пастелните цветове са най-подходящи за обща спалня с няколко деца, тъй като тяхната гъвкавост ви позволява лесно да ги комбинирате помежду си и да създадете закачлива палитра, която може да се хареса на множество деца едновременно.

Идеи за спалня за момичета 2021: Украсете с флорални елементи

Флоралните елементи винаги са присъствали в интериорния дизайн, но тази година те се завръщат с по-модернизирани и атрактивни концепции. В днешно време флоралните шарки и елементи са станали много по-големи и по-илюстративни, като в същото време се опредедялт като най-големите тенденции в стаята за момичета през 2021 г. Всъщност големите флорални тапети и декорации за стени са сред най-популярните елементи тази година.

Освен това, флоралните тапети са и чудесни като акценти на стените, в случай че не искате да покриете цялата стая с флорални дизайни. Най-общо казано, има различни начини да включите тази концепция в интериора.

Идеи за стая за момчета 2021: Космически тематичен интериорен дизайн

Има много невероятни дизайнерски идеи за стая за момчета 2021 и космическата тема е един от най-невероятните примери. Що се отнася до дизайнерските елементи, в момента има много различни декорации в тази тема, включително стикери на планета, космически шарени чаршафи, звездни възглавници, малки фенери и др.

Като цяло, пространствените тематични стаи са много артистични и необикновени; най-добрата част от тази концепция обаче е, че тя може да има положителен ефект върху въображението на децата и може да увеличи интереса им и към науката.

Като цяло космическата тема е идеална за стая за момчета 2021 г., тъй като очарова не само с външния си вид, но и с образователната си концепция.

Спестете място с двуетажно легло

Детска стая 2021: 9 популярни дизайнерски идеи и тенденции

Вграждането на двуетажно легло е една от най-добрите идеи за детска стая 2021, която има много невероятни предимства, които е трудно да се пренебрегнат, особено ако имате малко пространство и искате да създадете многофункционална стая.Най-големия му плюс е, че можете да използвате горната част като легло, докато долната част може лесно да бъде превърната в офис, игрална зала, зона за почивка или да се използва за организация на съхранението.

Като цяло това организация, която си струва да приложите, защото изглежда страхотно и е функционлно решение.

Използване на естествени материали

Детска стая 2021: 9 популярни дизайнерски идеи и тенденции

Както вероятно знаете, през последните години хората са по-склонни да използват естествени и екологични материали. Дърво, бамбук, камък и ратан са само някои от най-популярните материали за създаване на екологично обзавеждане на дома. Това, разбира се, се отнася и за обзавеждането на детска стая. Така че, ако искате да помогнете на околната среда по някакъв начин, опитайте се да използвате екологично по-устойчиви мебели във вашата детска стая 2021 г.

Идеи за интериор за стая за момиче: завържете висящ стол

Ако някога сте имали висящ стол, вероятно знаете, че те са едни от най-удобните и стилни, които могат да бъдат включени в различни интериори. Висящите столове са като мечтан подарък, особено за децата.

Идеи за стая за момчета 2021: добавете интериорна пързалка

Пързалката е едно от най-забавните и приятни занимания на открито за деца, но нищо не се сравнява с усещането, когато любимата ви пързалка е поставена на закрито. Това всъщност е една от креативните идеи за спалня за момчета 2021 г., която често се включва в интериора с повдигнато легло или като отделен атрибут. Накратко, това е много забавна и креативна идея за детски стаи.

Модерни идеи за детска стая в скандинавски стил

Детска стая 2021: 9 популярни дизайнерски идеи и тенденции

Ако сте следвали интериорните тенденции през последните няколко години, сигурно знаете, че интериорите в скандинавски стил са много популярни сега.

Това, разбира се важи и в детската стая. Детският интериор в скандинавски стил обикновено се отличава със своята неутрална и спокойна цветова палитра, както и с минималистични черти и запомняща се атмосфера. Също така, поради тяхната неутрална цветова схема и аура, скандинавският стил често се използва за проектиране на обща детска стая.

Така че, ако се мъчите да намерите модерен, но неутрален стил за спалнята за момичета и момчета през 2021 г., определено трябва да опитате тази концепция.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay