Обичаи и традиции от различни страни, които ще ви шокират

Обичаи и традиции от различни страни, които ще ви шокират

Понякога ни се струва, че разликите между страните са станали почти невидими поради глобализацията. Купуваме едни и същи джаджи, използваме едни и същи марки, купуваме продукти в супермаркети от една и съща верига и други. Въпреки това, ако се впуснем в детайлите, ще разберем, че жителите на всяка държава имат обичаи и традиции, които само те могат да разберат.

Франция

На 25 ноември самотни дами на възраст над 25 години си слагат специални жълто-зелени шапки и молят Света Екатерина да ги дари с половинка. Тези момичета се наричат Катринети. Работата е там, че тази Света Екатерина Александрийска отдавна покровителства любовници и момичета в брачна възраст. По правило жълто-зелените шапки се предоставят на Катринет от техните приятели. Традиционно жълтият цвят символизира надеждата, докато зеленият цвят символизира мъдростта. В този ден дори сега се провеждат радостни шествия.

Няма да можете да намерите детско меню в кафенета и ресторанти. Французите вярват, че децата могат да ядат същите ястия като възрастните. Те учат децата да харесват различни продукти, за да разширят вкусовата си палитра от най-ранна възраст.

Известно е, че хората във Франция се целуват, когато се срещнат. В същото време е обичайно да се целуват буквално всички: мъже, жени, деца. Когато нови хора идват в компания от приятели, те правят някакъв почетен кръг, за да целунат всички присъстващи на срещата.

Френските деца започват да посещават училище от 3-годишна възраст. Разбира се, прилича повече на детска градина, но все пак във Франция се нарича "училище"

Приблизително 2 пъти годишно родителите на деца в училищна възраст научават, че има въшки в училището и те трябва да решат проблема. Това е абсолютно нормално и не шокира никого.

Французите ядат някои плодове, като грейпфрут, като закуска. Също така супата не е ястие за обяд, а за вечеря във Франция. А и супите се считат за зимни ястия.

Италия

Абсолютно нормално е в тази държава децата да използват бутилка с биберон за пиене до 5-6-годишна възраст. Местните майки вярват, че е много удобно и практично. Има много по-малко шансове течността да се разлее някъде.

Децата в Италия не закускват особено обилно. Най-много да хапнат няколко бисквити с чаша мляко.

Италианците не пият кафе без кофеин. Вместо това те поръчват специална напитка, наречена Orzo (в превод от италиански език "ечемик"), която е гореща, ядкова, печена ечемичена напитка, която прилича на какао. Първоначално е изобретена като заместител на кафето за деца, но по-късно е широко разпространена като алтернатива на кафето.

Италианците обичат да украсяват автомобилите си с панделки не само по време на сватби, но и по други важни поводи. Например, ако семейство току-що е посрещнало момиченце, те украсяват автомобила с розови панделки; ако е момченце, панделките са сини; ако в семейството има годишнина - панделките са червени.

17 е нещастен номер за местните хора. Може би този страх идва от времето на Древен Рим, тъй като на гробовете на римляните често е бил изписван символът VIXI, което означавало "живях" - това било нещо като част от епитафията. Този символ е тип анаграма на римската цифра 17 (XVII) и е свързан със смъртта.

В много страни е обичайно да се чука на дърво, за да не се обърка ситуацията. Италианците имат специален израз за такива случаи - звучи като "tocca ferro" и означава "докосване с желязо".

Испания

Абсолютно нормално е жителите на тази страна да започнат да вечерят в 22:00. Въпреки това, като правило, такива вечери са доста леки, защото испанците предпочитат тежки обяди.

Всеки испанец има 2 фамилии - една от баща си, а втората - от майка си. Жените тук запазват моминските си фамилии, когато се оженят.

В много испански домове липсват дръжки за прозорци. Това означава, че те не могат да бъдат отворени навън или навътре. За да отворите прозорец, трябва да натиснете специален бутон и да преместите рамката на прозореца наляво или надясно.

Испанците обичат да купуват лотарийни билети. Много от тях купуват по няколко билета всеки ден.

Местните деца могат да се разхождат навън до късно през нощта. Те могат спокойно да тичат в паркове, да играят на детски площадки и дори да прекарват време в кръчми, които родителите им често посещават.

Испанците се къпят всеки път, когато излизат навън. Мъжете могат да вземат душ 3 пъти на ден.

Великобритания и Ирландия

Изключително важно е да бъдете учтиви във Великобритания. Тук не може да има прекалена учтивост. Ето защо трябва да започвате всяко изречение с "Моля".

Жителите на Англия могат да бъдат забелязани да носят леки дрехи през зимата, те обожават студа. Можете лесно да видите човек, облечен в летни обувки, без шапка в Лондон. Разбира се, температурата на острова не е толкова ниска, колкото в северните страни, но все пак тук е доста хладно през есента и зимата.

Много туристи са изненадани от високото ниво на шум в кафенета и ресторанти. Работата е там, че по някаква причина британците обичат да говорят доста силно, така че понякога става трудно да чуете човека, с когото сте.

Културата на кръчмите обикновено е доста широко разпространена в тази страна. За всеки обитател, кръчмата е място наблизо, където всеки британец може да отиде да се отпусне и да се разсее от ежедневието си. Между другото, повечето кръчми приемат само пари в брой.

На следващия ден след Коледа, 26 декември, британците празнуват Деня на бокса. Това е официален почивен ден.

Германия

Хората в Германия са лоялни към своите домашни любимци. Много от тях водят домашните си любимци в молове, магазини и дори на работа.

Спазването на правилата за движение се приема много сериозно в Германия. В случай на нарушение, водачът ще бъде помолен да се подложи на медицински и психологически тест. Той съдържа сложни въпроси като "Колко пъти годишно средно човек празнува рождения си ден?"

Германците имат доста необичайна традиция преди сватбата - един ден преди сватбата приятелите на булката и младоженеца разбиват керамични и порцеланови чинии, а бъдещите младоженци помитат парчетата заедно. В Северна Германия също е прието да се изгарят панталоните на младоженеца и сутиенът на булката в края на този ден - това символизира края на ергенския живот.

Германците закачат изгубени предмети на дървета. Така че, ако случайно загубите ръкавица, вероятно ще я намерите окачена на клон на дърво, когато се върнете да я търсите.

Много жители на този окръг ходят на туризъм, за да обядват сред природата. Често крайната дестинация на маршрута не е планински връх или наблюдателна площадка с прекрасна гледка, а уютна механа, където човек може да си хапне.

Мексико

Специално тържество за всяко мексиканско момиче е нейната Quinceañera или денят, в който тя става възрастна. Отвън може да изглежда, че е сватба, ако не знаете, че "булката" е само на 15 години. По този начин хората в Мексико празнуват прехода от тийнейджърска възраст към зряла възраст. Празникът прилича на сватба, тъй като рожденичката обикновено е облечена в шикозна рокля, докато тържествената част на тържеството се провежда в църква, където момичето е придружено от родителите си.

Мексиканците са много приятелски настроени, дори и с непознати. Не се изненадвайте да чуете "Приятен апетит" от непознати хора, които минават покрай вас в кафене.

Местните хора обожават лайм и го добавят почти към всяко ястие, започвайки със супи и завършвайки с десерти. Също така тези плодове се считат за лечебни и се използват за лечение на безсъние, респираторни заболявания и някои други заболявания.

Alebrijes е важна част от местната култура. Това са рисувани мексикански народни играчки, изобразяващи фантастични животни. Alebrijes се появява за първи път в началото на 20-ти век благодарение на художника Педро Линарес.

Стоматологичните услуги в Мексико са много добре развити. Много чужденци отиват в тази страна, за да получат красива усмивка. Услугите на зъболекарите тук са не само много качествени, но и достъпни.

Мексиканците често си дават сладки прякори, които могат да бъдат свързани с физическите характеристики на човек - височината, вида на косата и др. Понякога човек е по-известен с прякора си, отколкото с истинското си име.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay