5 европейски града, които да посетите този август

Топ 5 на европейските градове, които да посетите през август и защо

5 европейски града, които да посетите този август

Станат ли градусите над 26, някои се отправят на лов за слънчев загар към морето, а други отлитат към близки и далечни дестинации отвъд българската държавна граница. Лятото е пиков сезон за много от европейските градове, но пък и тогава улиците са пълни с щастливи хора, необикновени фестивали и интересни нощи. Ето го и нашия топ 5 на европейските градове, които да посетите през август.

Париж
Освен че Париж си е Париж по всяко време на годината, до средата на август (през 2014 година до 17 август) Край бреговете на Сена са изсипани няколко тона пясък, за да може отдалечените на повече от 200 км от какъвто и да било морски бряг парижани да се радват на истинска морска атмосфера. Получавате две в едно.

Солун

5 европейски града, които да посетите този август

Гръцкият Солун е на един хвърлей разстояние от България и също може да предостави плажен бонус. В околностите на града има прилични плажове, в търговските вериги има сезонни намаления, а на по-малко от 100 км се намира Литохоро - изходното село за изкачване на върха на боговете Олимп.

Копенхаген

5 европейски града, които да посетите този август

Лятото е сравнително най-благоприятното време за посещение на Копенхаген, поне що се отнася до времето. Не че пак не може да се случи да преживеете и четирите годишни времена само за един следобед.

Датската столица изглежда още по-добре под слънчевите лъчи, а отскоро можете да видите отвисоко и покривите й – с отварянето за посетители на кулата на двореца Кристиансборг. Това е най-високата кула в града, а изкачването е безплатно. А на 23 август всяка година се отбелязва годишнината от поставянето на статуята на Малката русалка.

Гуча

5 европейски града, които да посетите този август

Това сръбско село с население на град (около 2000 души) всяка година през август се превръща в балканска сцена за надсвирване с духови инструменти (6-10 август). Настроението е по сръбски приповдигнато, а посетителите са от цял свят.

Вльора

5 европейски града, които да посетите този август

Малко клиширано, Вльора е наричана "перлата на Албанската ривиера", но това не е без причина. Дълги плажове, нереално синя вода, широки булеварди с палми и заведения, винаги пълни с хора. Въпреки засилващата се популярност на Албания и Вльора, все още има диви и девствени места, които ще ви очароват.

Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

7 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay