5 начина да останете здрави по време на път

Пътуването до нова страна е вълнуващо и може да бъде невероятно приключение. Плюс това, че сте извън рутината си, може да бъде освежаващо и забавно.

5 начина да останете здрави по време на път

Но понякога фактът, че сме на ново място ни кара да нарушим здравословните си навици, като да се храним добре или да спортуваме. Възможно е да се възползвате максимално от новото преживяване и да останете здрави и щастливи едновременно. Ето някои стратегии, по които може да се водите:

Избирайте правилната седалка. Да бъдете здрави започва със самото пътуване. Винаги избирайте седалка, която е близо до пътеката. Това ще ви позволи да ставате по време на дълги полети или пътувания с влак или автобус. Избягвайте да седите повече от два часа седнали, освен ако не спите, така че метаболизмът ви да не се забавя. Можете дори да си полегнете на седалката или да направите няколко кратки упражнения на пътеката. Всичко, което може да направите, за да се поддържате активни, докато пътувате е полезно.

Пийте много вода. Да останете хидратирани е един от най-добрите начини да си гарантирате, че ще сте здрави през зялото пътуване. Плюс това, ако се разболеете, може да ви помогне да се справите по-бързо с болестта. Не забравяйте да пиете бутилирана вода, особено в страните с опасения в хигиената и стойте далеч от сладки напитки, които могат да причинят умора и дразнене на кожата.

Наслаждавайте се на здравословна храна. Едно от богатствата на пътуването е, че можете да опитате местна храна. Но сутрините хапвайте здравословни храни като плодове, яйца и кисело мляко. След това изберете по-питателен обяд и вечеря.

Изберете правилните леки закуски. Отбийте се в супермаркета и се запазете с полезни малки закуски. Дали ще е веган барчета, плодове, ядки – няма значение. Носете от вкъщи някои от любимите си храни, за да имате под ръка, за всеки случай. Наличието на познати храни също ще ви помогне бавно да се приспособите към местните кухни, които могат да бъдат много различни от това, което сте свикнали да ядете.

Останете активни. Това, че сте далеч от дома, не означава, че трябва да спрете да се движите. Уверете се, че всеки ден включвате поне една дейност, която поддържа тялото ви в движение. Включете пешеходни турове, колоездене. Разходете се из пазарите в града, където се отседнали. Ще се изненадате колко ще научите и колко хора ще срещнете, докато прекарвате време само в разходки край местните хора.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay