Козметични продукти, които са чиста загуба на пари

Козметични продукти, които са чиста загуба на пари

Производителите на козметика ни показват своите продукти във възможно най-добрата светлина. Козметичните компании много добре знаят как да се възползват от нашата несигурност. Чрез своя маркетинг те ни убеждават, че съставките на техните продукти са много важни и необходими, когато става въпрос за външния ни вид. Но не винаги е така.

Ще ви разкажем за няколко вида козметични продукти, които са си чиста загуба на пари:

Големи палитри със сенки

Толкова е лесно да изхарчим половината си заплата за палитри с по 100-200 различни цвята. Може да ви изглежда, че всички те са ви наистина необходими, но всъщност никой няма нужда толкова много различни цветове.

Вместо това заложете на стандартна палитра с 10-12 цвята комбинирани така, че да могат да се използват лесно и да не ви е необходима друга палитра.

Шампоан за всички видове коса

Понякога си мислим, че това е най-лесната покупка и няма да ни навреди. Но всички ние сме различни и имаме различни нужди. Освен това универсалните шампоани могат да причинят появата на пърхот и пресушаване на косата.
Най-добрият избор е да закупите шампоан според вашия тип коса. Ако имате съмнения относно вашия тип, трябва да се консултирате със специалист.

Скрабове за тяло

В днешно време се предлагат много различни видове ексфолианти. Красивите опаковки ни обещават мека и гладка кожа, но повечето от тези продукти се основават на много прости съставки: мед, кафе, сол, зехтин. Защо да купувате нещо, което можете да направите у дома? Направете си скраб сами като използвате утайка от кафе, кокосово масло или дори захар.

Крем за лице с ботокс

Вълшебният ефект на ботокса е много привлекателен. Стяга кожата, парализирайки мускулите. Обикновено се инжектира под повърхността с игли... и няма начин да стигне до мускулите ви чрез крем и да има същия ефект. Разбира се, кремът би оказал положителни резултати, но не благодарение на ботокса, а на останалите съставки. Посетете дерматолог, ако наистина искате инжекции с ботокс.

Серуми против стреене

Няма жена, на която не ѝ се иска да спре стареенето по магически начин. Стотици са продуктите по рафтовете в магазините, които ни обещават вечна младост. Но има важно нещо, което трябва да знаете: няма продукт, който да достигне до най-дълбоките слоеве на кожата ви и да изглади бръчките отвътре. Всичко, на което наистина можете да се надявате е просто добро овлажняване на кожата. А това го може всеки един хидратиращ крем.

Шампоани ротив нацъфтели краища

Това обикновено са шампоани на силиконова основа, които дори не могат да замаскират проблема. И колкото и да убеждават рекламите, че продуктът ще "залепи" разделените ни краища, то единственият начин да се отървете от тях е да ги отрежете.

Вместо да вярвате на реклами, по-добре сведете термичната обработка на косата до минимум и подстригвайте косата си редовно.

Кремове против тъмни кръгове

Разбира се, никой не изглежда добре с тъмни кръгове под очите. Но истината е, че и тези кремове са безполезни. Всичко, което правят, е да замажат положението с краткотраен ефект. Aко причината за кръговете е липсата на сън, единственото решение е да си починете добре.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay