Кралското бебе Шарлот: Спекулации, залози и реакции

Появата на принцесата предизвика фурор във Великобритания

Кралското бебе Шарлот: Спекулации, залози и реакции

Най-важното събитие на Острова в момента е появата на бял свят на бебето на дукесата на Кеймбридж - Кейт Мидълтън, която роди малката принцеса Шарлот на 2 май 2015 г. Британската преса отдели значително внимание на кралското бебе, а всичко около него предизвика вълнение сред хората във Великобритания.

Хиляди залози бяха направени относно името на бебето. Най-популярното предположение бе Шарлот, а след него се наредиха Алис, Даяна и Оливия. За букмейкърите всичко това излезе доста солено, тъй като след като бе обявено, че името на малката принцеса е Шарлот Елизабет Даяна, те трябваше да изплатят повече от 1 милион паунда.

Залози имаше не само за името, но и за всичко, свързано с кралското бебе - датата на раждане, пола, теглото, цвета на очите и косата и дори цвета на роклята, с която Кейт Мидълтън щеше да се появи на излизане от болницата. Тук е интересно да отбележим, че пелената, с която бе повита Шарлот в деня на изписването, струва 65 паунда, или около 200 лева. 

Но паричните постъпления не спират дотук. Според Британския център за изследване на печалбите раждането на Шарлот ще донесе на Острова около 120 милиона долара от продажбите на най-различни сувенири - тениски, пощенски марки и др.

За да отбележи раждането на Шарлот, монетният двор на Великобритания пусна специална серия от 5 лири. Тя включва 500 златни и 9,5 хиляди сребърни монети. Освен това родителите на всички бебета, които са се родили в един и същи ден с кралското бебе, ще получат специално отсечени еднопенсови сребърни монети.

Появата на принцесата е гореща тема не само на Острова. Потребителите в социалните мрежи от цял свят не закъсняха с честитките към кралското семейство. Някои свързват името Шарлот с героинята от сериала "Сексът и градът”,  други отбелязват с чувство за хумор: "Ако още не се чувствате достатъчно неуспешни, сега има бебе, което е по-богато от вас".

Наред с благопожеланията, започнаха да се появяват и различни спекулации. Една от тях е, че Кейт въобще не е раждала, а през цялото време се е преструвала на бременна, докато сурогатна майка е износвала бебето. Подозренията за това се появиха, тъй като Кейт бе изписана много бързо от болницата, а външният й вид изобщо не подсказваше, че е родила същия ден.

Шарлот е първата принцеса в кралското семейство от 25 години насам. Благодарение на направените законови промени, според които момичетата вече могат да онаследяват трона, принцесата се нарежда на четвърто място на опашката за него, a преди нея са дядо й принц Чарлс, баща й принц Уилям и брат й Джордж.

Ако искате да четете още светски новини, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay