Позволена ли е кола маската, докато очаквате дете?

Позволена ли е кола маската, докато очаквате дете?

Бременността е вълнуващо време. Вашето тяло преживява много промени, както физически, така и емоционално. Но през следващите девет месеца промяната на нивата на хормоните ви може да доведе до необичайни промени в тялото ви.

Някои от тях, като появата на нежелано окосмяване на нови места, могат да бъдат неудобни. Но безопасна ли е колата маска по време на бременност? Да, обикновено тя се приема за безопасен вариант за обезкосмяване. Но има някои предпазни мерки, с които трябва да сте наясно, независимо дали си правите кола маска вкъщи или в козметичен салон.

Посещавайте сертифицирани и опитни козметици. Питайте за техния опит и практика. Проверете дали на мястото се поддържа добра хигиена между всеки клиент. Можете да бъдете изложени на риск от бактериални инфекции.

Не трябва да се епилира кожа с рани, разширени вени, обриви, бенки, пъпки, брадавици, области, в които се прилагат лекарства за акне. Епилацията може да раздразни още повече чувствителната кожа, потенциално причинявайки акне, фоликулит, враснали косми.

Домашните комплекти обикновено за безопасни. Трябва да се уверите, че восъкът не е прекалено горещ и че ще можете да видите и да достигнете до всяка област, която депилирате. Това предотвратява изгарянето на кожата, което би било болезнено и възможност за развитие на инфекция.

Когато сте бременна, хормоните ви влияят на растежа на косата и ноктите ви. Активният цикъл на растеж продължава по-дълго. Косата ви ще стане по-плътна. Може да забележите по-малко паднали косми по четката си или в банята. За съжаление обаче главата ви не е единственото място, където космите ще станат по-плътни. Много жени се оплакват от увеличен растеж на окосмяването под мишниците, краката, бикини линията. Също така е вероятно да видите косми на места, на които не сте виждали преди, като брадичката, горната устна, долната част на гърба, линията на стомаха до срамната област и около зърната.

Не се тревожете, този нов растеж няма да продължи дълго. Приблизително шест месеца след раждането растежът на окосмяването и ноктите ще се нормализира. Но преди това да се случи, кола маската е вариант да се разделите с нежеланото окосмяване. По време на бременност тялото ви произвежда допълнително кръв и течности, за да поддържа растежа на бебето ви. В резултат на това кожата ви може да е по-чувствителна от обикновено, което прави кола маската по-болезнена.

Ако никога преди не сте се подлагали на кола маска, може да не е добра идея да започнете по време на бременност. Ако сметнете, че чувствителността ви е прекалено висока, може да заложите на други видове обезкосмяване. Бръсненето е най-безопасният начин, но може да е трудно да достигнете някои части на тялото си. Така че трябва да подготвите партньора си за тази част. За веждите и гърдите си бихте могли да използвате пинсета.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay