Вероятни причини за мазна кожа

Може да купувате всеки козметичен продукт на пазара, за да си осигурите чиста, здрава и не мазна кожа, но няма начин да постигнете това, ако не контролирате хранителните си навици.

Вероятни причини за мазна кожа

Много хора не осъзнават, че не е важно това, което поставяме на лицето си, а това, което слагаме в чинията си, играе важна роля в начина, по който изглеждаме и се чувстваме. В уюта на собствения ви дом има много неща, които могат да ви помогнат в борбата с мазната кожа. Всъщност повечето от тях стоят красиво на кухненския ви рафт и чакат а бъдат открити. И не ви е нужно нищо специално, за да накарате тези съставки да работят за вас.

Често хората, които вече имат мазна кожа, може да влошат този проблем поради лошия избор на диета. В крайна сметка кожата ви е пряко отражение на това колко здраво е тялото ви.

Ето някои вероятни причини за мазната ви кожа:

Генетика – Възможно е поради наследствени причини да имате мазна кожа. Това означава, че някой от семейството ви е имал мазна кожа и вие също сте се сдобили с нея. Същото се отнася, ако имате и суха кожа.

Пубертет – Хормоналните проблеми по време на пубертета могат да доведат до мазна и лесно омазняваща се кожа, което се показва в поява на акне и пъпки. Ако проблемът е упорит, може би е време да поговорите със специалист.

Менструация – Много жени забелязват, че преди цикъл кожата им става проблемна, появяват се пъпки и нетипично омазняване.

Изпотяване – Ако се потите прекомерно много, кожата ви ще започне да се чувства мазна и нечиста, което води и до поява на петна по тялото. Затова е от особена важност след динамични упражнения било във фитнеса или в домашни условия, веднага да си вземете душ или най-малкото да смените облеклото си. По този начин не позволявате запушване на порите и образуването на повече себум.

Контрол на раждаемостта – Много жени, които са избрали хормонален начин на контрацепция, страдат от мазна кожа.

Нездравословен начин на живот – Стресовият начин на живот без редовни упражнения и балансирана диета може да доведе до омазняване.

Липса на вода – Ако не пиете достатъчно вода, кожата ви ще стане мазна, а тялото ви – склад за токсини. Затова пийте поне по литър вода на ден. Всяко количество над това е добре дошло за качествената работа на организма ви.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay