Поширани круши

Крушите са вкусни и полезни плодове. Недостатъчно узрелите круши обаче не стават за ядене, тъй като са прекалено твърди. Подходящи са за приготвяне на различни десерти. Поширането ги прави крехки и ги подслажда, като същевременно им позволява да запазят структурата си.

След като бъдат поширани, те могат да се сервират топли или студени, гарнирани с карамел и придружени с всичко - от сладолед до бита сметана. 

Ето как да приготвите вкусни поширани круши:

Необходими продукти:

750 мл. просеко или друго пенливо вино

1 ч. вода

1 ч. захар

кората от 1/2 портокал

2 с.л. портокалов сок

щипка шафран или 1 ч.л. куркума

1/2 шушулка ванилия

1 пръчка канела

4 зрънца бахар

4 пъпки карамфил

4 големи круши

Начин на приготвяне:

Сложете просекото, водата и захарта в голяма тенджера. Течността трябва да заври.

След като заври, намалете котлона и добавете кората, портокаловия сок и всички подправки.

Разбъркайте добре и добавете обелените и разполовени круши.

Оставете да къкри около 15-20 минути, докато крушите омекнат и могат лесно да се пробият с нож.

Извадете крушите от течността и оставете да изстинат.

Прецедете течността и я върнете на котлона за около 10 минути, за да се получи сироп.

Сервирайте крушите, поръсени със сироп и гарнирани с ванилов сладолед или бита сметана.

Да Ви е сладко!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay