Бръчките по лицето са знак

Бръчките по лицето са знак

Бръчките по лицето са знак

Наличието на бръчки по лицето и шията и тяхната дълбочина могат да помогнат за предвиждането на рисковете за фрактура на костите при жените. Това показва изследване на американски лекари, цитирано от АФП.

 

Медиците обясняват изводите си с това, че нивото на протеини в кожата е свързано с това, което се съдържа в костите. Този извод е направен по време на предишно проучване. Ето защо може да се предположи, че ако една жена има много и дълбоки бръчки по лицето и шията си, то тя е изложена на по-голям риск от фрактура заради загуба на плътността на костите си.

 

Учените от университета в Йейл са изследвали 114 жени в менопауза в рамките на клинично проучване, което все още продължава в САЩ. Кожата на пациентките е разглеждана спрямо 11 основни критерия, като заключенията са правени както на базата на това, което е видимо с просто око, така и чрез употребата на специално медицинско оборудване. Плътността на костите пък е преценена след ехографски и рентгенови изследвания.

В оповестените досега заключения се казва: "Открихме, че когато бръчките стават по-многобройни и по-дълбоки, се наблюдава и загуба на плътността на костите на участничките в проучването". Тази зависимост не се обуславя от други фактори, като възрастта на жените например, тоест по-млада пациентка с повече бръчки, се счита от лекарите за по-застрашена от фактури в сравнение с по-възрастните жени, чиято кожа изглежда по-млада.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 07.06.2011|14:07
Така ще бъде, като започваме да пушим още на 15 години, ще имаме много повече бръчки от на нашите баби. Вуйна ми е медицинска сестра и ми разказва колко много е паднала възрастовата граница на много болести, а това е особено тревожно. Трябва да се грижим повече за здравето си, а не да мислим, че като сме още млади сме застраховани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay