Трикове за разкрасяване без разходи

Красота без разходи

Трикове за разкрасяване без разходи

Бюджетът на съвременната жена трябва да покрива стотици разходи всеки месец, а едновременно с това от нея се изисква винаги да изглежда перфектно. Може би си мислите, че за добрият външен вид са нужни скъпи гримове и нова козметика всеки месец, но грешите. Ето няколко трика за ограничаване на разходите, без това да се отрази негативно на красотата ви.

 

Грим

Заменете червилото с последователно нанесени гланц и балсам за устни. Така устните ви ще имат плътен цвят, който отгоре на всичко ще издържи и по-дълго време от обикновеното червило.

 

Поставете за няколко минути изсъхналата спирала в чаша с гореща вода. Така ще я върнете към живот и ще отложите купуването на нова.

 

Преди да си сложите прахообразни сенки за очи, нанесете тънък слой пудра върху клепачите си. Тя ще абсорбира естественото омазняване на кожата ви и използваният цвят ще бъде дълготраен и непроменен.

 

Сенките за очи са по-наситени, когато се нанасят с памучна клечка за уши, и дори могат да заменят очната линия. Навлажнете края на клечката, за да постигнете драматичен ефект.

 

Коса и нокти

Евтин начин да придадете блясък на тъмна коса е да я измиете с разреден оцет. За русите коси пък се използва лимонов сок. Ефектът и от двете процедури е премахване на горния увреден слой на косъма, което води до възвръщане на естествения блясък на косата.

 

Втрийте няколко капки затоплено олио в ноктите си и те ще станат значително по-здрави и ще пораснат бързо. Пък и няма да давате пари за специализирана козметика за маникюр, която има същото действие.

 

Лице

Заменете купешките ексфолианти за лице с овесена каша, която се нанася директно върху лицето с масажни движения. Работи безотказно и е чувствително по-евтина от комерсиалните продукти за грижа.

 

Доматите са антиоксиданти и имат свойството да предпазват от бръчки. Ако кожата ви е мазна, нанесете достатъчно количество доматено пюре върху лицето си, изчакайте 15 минути и измийте с топла вода. Това ще коригира хидробаланса на кожата и ще подобри тена ѝ.

4 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay