Джиджи Хадид напусна Twitter, заради новото ръководство на Илън Мъск

Джиджи Хадид обяви, че напуска Twitter. Тя посочи, че след поглъщането от страна на Илън Мъск, сайтът се е превърнал в "помийна яма от омраза и фанатизъм". 27-годишният супермодел обяви в Instagram, че е деактивирала акаунта си в Twitter в петък на фона на масовите съкращения, включително екипа по правата на човека.

"От дълго време, но особено с новото му ръководство, не е място, от което искам да бъда част.", пише Хадид за социалната мрежа.

Тя добави извинение към феновете си в платформата, като написа, че обича да се кoмуникира с тях, но според нея, това място не е безопасно за никого и причинява повече вреда, отколкото полза. Заедно с изявлението си тя публикува туита на адвоката по правата на човека Шанън Радж Сингх за уволнението от технологичния гигант.

Джиджи Хадид напусна Twitter, заради новото ръководство на Илън Мъск

Twitter отстрани приблизително половината от служителите си в петък с имейл до персонала, в който се обяснява, че съкращенията са необходими, за да се гарантира успехът на компанията напред.

Тони Бракстън по-рано обяви, че също ще стои далеч от социалната мрежа.

"Шокирана съм и ужасена от част от "свободата на словото", която видях на тази платформа. Речта на омразата под булото на "свободата на словото" е неприемлива; затова избирам да стоя далеч от Twitter, тъй като вече не е безопасно място за мен, синовете ми и други", написа тя миналия месец.

Още много известни личности казаха "Сбогом" на Twitter по-рано през октомври.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay