Всичко, което трябва да знаете за използването на хамамелис върху вашата кожа

Всичко, което трябва да знаете за използването на хамамелис върху вашата кожа

Хамамелисът е един от онези продукти, които привидно могат да се използват за всичко. Имате ухапване от насекомо? Хамамелис. Кожата ви е твърде мазна? Хамамелис. Сериозно, ако нямате от масло от билката в банята си, наистина пропускате.

Хамамелисът, растителен екстракт, е естествен лечител и почистващ препарат за кожата. Клонките и кората на растението съдържат терапевтични съставки, които при извличане и дестилиране създават прозрачния, ароматен, естествено стягащ препарат, който е познат от поколения като естествено решение за грижа за кожата.

Екстрактът е добър избор за всеки тип кожа. Но не прекалявайте с употребата му. В големи количества може да изсуши кожата. Наблюдавайте кожата си и следете как тя ще реагира на употребата му. Хамамелисът може да се намери във всички видове продукти, независимо дали са тонери, стягащи серуми, почистващи препарати и др. На как да разберете коя форма на хамамелис е най-добрата за вашата кожа, предвид че на пазара има толкова разнообразни продукти? Изберете формула без алкохол или с ниско съдържание на алкохол.

Самото използване на който и да е продукт с хамамелис като съставка няма магическа да трансформира кожата ви в безупречна, блестяща кожа. Трябва да изберете формула с комбинация от хамамелис, която всъщност отговаря на вашия тип кожа, ако искате най-добри резултати. А за тези с чувствителна кожа? Идеално е да изберете хамалелис в комбинация с алое или розова вода. За кожа, която е склонна към акне, се препоръчва смес от хамамелис със салицилова киселина или гликолова киселина.

Предимство на екстракта е, че се нанася на кожата много лесно. Нанасянето му върху памучно тампонче е достатъчно. Хамамелисът обаче не е за всеки. За всички възможни начини, по които хамамелисът може да бъде от полза за кожата ви, има някои неща, които трябва да отбележите, преди да го включите в ежедневната си грижа за кожата. Повечето продукти с него са на алкохолна основа. Тази алкохолна основа има охлаждащ ефект, който повечето хора интерпретират като успокояващ. И вероятно успокоява всяко възпаление, което имат в краткосрочен план, но в дългосрочен няма да помогне.

И ако имате супер чувствителна кожа, хамамелисът може да я раздразни допълнително. Има потенциал да причини алергичен контактен дерматит, тъй като хамамелисът има растителен характер. Той има танини и евгенол, които са агенти, които често могат да предизвикат реакции при хора, които са елергични към тези вещества.

Не забравяйте да си направите бърз тест за алергичност преди да ползвате продукта или посетете дерматолог. Можете да направите тест и в домашни условия, капвайки малко от екстракта върху ръката, врата или малка част от лицето си. Нямате реакция към продукта? Страхотно. Чувствайте се свободни да ползвате хамамелис.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay