Грешки при използването на масла за лице

Грешки при използването на масла за лице

Маслата за лице станаха изключително популярни през последните няколко години - и с право. Те могат да бъдат отлични за много типове кожа и осигуряват красив блясък. Но много хора ги използват неправилно. Ето няколко съвета как трябва те да се използват.

1) Маслата задържат влагата, не я добавят

Подходящ избор ли са маслата за лице за хидратиране на кожата? Накратко отговорът е отрицателен. Маслата овлажняват кожата, но не могат да я хидратират. Маслата са оклузивни съставки, които създават физическа бариера и помагат за улавяне на влагата в кожата. Но маслата не могат да носят хидратация по начина, по който овлажняващите съставки (като вода, хиалуронова киселина, растителен глицерин, мед и алое) могат. Те работят чрез привличане на вода от въздуха и самия продукт, за да привлекат влагата в кожата, която ще хидратира клетките на кожата. Ето защо редът, в който прилагате грижата за кожата, има значение.

2) Маслата могат да запушат порите, ако се използват неправилно

Някои масла са по-комедогенни или запушват порите и това може да причини кожни проблеми. Стойте далеч от масла като минерално масло, кокосово масло, зехтин и палмово масло. И така, какви масла можете да използвате? Потърсете некомедогенни леки масла като марула, коноп, шафран, слънчоглед, гроздови семки, арган, авокадо, сладък бадем и масло от жожоба.

3) Ето кога да нанесете масло за лице

Нанесете масло в самия край на вашия режим на грижа за кожата. Използвайте някакъв вид овлажнител (като овлажнител на водна основа или серум с хиалуронова киселина), преди да нанесете масло. Това гарантира, че осигурявате на кожата хидратация, докато маслото запечатва тази влага. Ако първо нанесете масло, всеки следващ продукт няма да може да проникне правилно през маслената бариера. Това е точно като да нанесете лосион за тяло върху дрехите си - просто няма смисъл.

4) Ами хибридните продукти?

Това е прекрасен избор, ако предпочитате масла, но въпреки това се нуждаете от хидратация. Хибридите масло/серум съдържат както овлажнители, така и оклузиви, за да се гарантира, че кожата получава хидратация и влага. Тези продукти са особено полезни през зимата, тъй като осигуряват така необходимите хранителни вещества, доставят есенциални мастни киселини до външните слоеве на кожата и след това блокират влагата.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay