Помага ли сухото четкане в борбата с целулита?

Помага ли сухото четкане в борбата с целулита?

Колкото и да не ни се иска, почти няма жена, която да не се оплаква от целулит. Всъщност между 80% и 90% от възрастните жени имат набраздена, неравна кожа. Целулитът се причинява от притискане на мазнини върху съединителната тъкан под повърхността на кожата и най-често се наблюдава на бедрати и задните части.

Целулитът е нормален и не ни вреди по никакъв начин (освен на самочувствието). Въпреки това, той може да е причина за несигурност за някои жени, особено когато се появи върху кожа, която е редовно изложена на показ, като горната част на ръцете. Лошата новина е, че целулитът не може да бъде напълно заличен, след като се появи. Добрата обаче е, че някои промени в начина на живот и клинични лечения могат да намалят появата на тези така нежелани неравности. Сухото четкане е друго решение за по-гладка кожа, което може да се направи вкъщи в краен случай. Ето какво трябва да знаете, преди да опитате да премахнете целулита си.

Помага ли сухото четкане в борбата с целулита?

Сухото четкане предлага временни резултати

Най-ефективните лечения за целулит често изискват лазери, игли и многократни посещения при вашия лекар. Сухото четкане, от друга страна, е неинвазивна опция, която почти всеки може да направи у дома – и експертите твърдят, че наистина работи, поне до известна степен.

Специалисти твърдят, че повишената циркулация от сухо четкане ще доведе до вазодилатация (тогава вашите капиляри се разширяват, допринасяйки за повишено количество кръвен поток в областта). Това ще причини временно запълване на кожата, което прави вашия целулит да изглежда по-малко видим. Обърнете внимание на думата "временно" — резултатите вероятно няма да са постоянни. Все пак някои ентусиасти на сухото четкане твърдят, че изтриването на кожата е ефективен начин за промяна на нейната текстура отвътре навън. Дори нежното четкане доставя богата на хранителни вещества прясно наситена с кислород кръв към повърхността на кожата, което ѝ придава по-добър тонус и еластичност

Въпреки това, техниката не е препоръчвана от някои дерматолози. Сухото четкане ексфолира, но това няма да помогне за премахване целулита, тъй като той се дължи на мазнините и колагеновите ленти при жените.

Помага ли сухото четкане в борбата с целулита?

И все пак, как да го направите?

Сухото четкане може да не е чудодейно лечение за упорития целулит, но може да подобри вида на кожата временно преди, да речем, фотосесия или ден на басейна. За да постигнете добър ефект, като същевременно си направите и приятен лимфен дренажен масаж, е важно да знаете как да използвате правилно сухата четка.

С кръгови, въртеливи движения разтрийте кожата с четката, като започнете от краката и продължите нагоре към сърцето, за да масажирате правилно лимфната система. Направете го преди вана или душ и веднага след като изтриете мократа си кожа с кърпа, нанесете обилно количество овлажнител, докато тя е все още влажна. Въпреки че може да се изкушите да четкате всеки ден, за да намалите появата на целулит, специалистите препоръчват да се ограничите до два или три пъти седмично.

Трябва да бъдете особено внимателни, ако имате чувствителна кожа. Използвайте мека четка и приложете лек натиск, като внимавате особено за лесно раздразнените зони като гърдите и корема. Също така не забравяйте да избягвате четкането на бенки и други неравности.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay