Носене на грим от малки момиченца- да или не?

Носене на грим от малки момиченца- да или не?

Част от детството е да си играеш "на възрастен". Всички сме обличали дрехите на мама, носили сме токчетата й и сме се мазали с червило. Но малките деца и подрастващите, които носят грим, все още са спорна тема. Наистина ли е нормално да се позволява на децата да изследват козметиката на толкова ранна възраст?

Попаднахме на статии, които обясняват защо децата с грим може да не са непременно нещо лошо и ние обобщихме съответните моменти, които подкрепят тази гледна точка:

1. Гримът може да бъде добър за тяхното самочувствие

Носене на грим от малки момиченца- да или не?

Според едно проучване 42% до 56% от американските тийнейджъри на възраст от 12 до 17 години използват козметични продукти, за да се чувстват по-уверени. Един професор казва, че е добре децата да участват в себеизразяването и да се гордеят с телата си, защото това им позволява да развият собствената си идентичност.
Важно е обаче родителите да научат децата, че гримът е просто форма на игра или начин за подобряване на външния вид. Не трябва да се третира като еталон на тяхната собствена стойност.

2. Гримът за деца по същество не е лош, стереотипите, които имат възрастните, могат да бъдат вредни

Повечето хора казват, че гримът е неподходящ за деца, защото е свързан с привлекателността и трябва да защитим тяхната невинност. Но един експерт пише, че самоизразяването чрез козметични продукти по своята същност не е погрешно. Предположенията, които обществото и възрастните имат, причиняват тези негативни впечатления.

Носене на грим от малки момиченца- да или не?

3. Това им позволява да изследват креативността си

Според експерт, който има опит с работилници за грим за деца, тези събития позволяват на малки момчета и момичета да играят с блясък и цвят и да рисуват шарки по лицата си. Това са невинни дейности, които ги насърчават да изразят себе си.

Родител също сподели, че гримът по същество е артикул за нейната 3-годишна дъщеря, като лицето, тялото и ноктите й служат като платно. Тя добави, че играта с цветовете и текстурите е форма на чисто и творческо забавление. 

Носене на грим от малки момиченца- да или не?

4. Те могат да научат за навиците и практиките за здравословен грим в ранна възраст

Ранното им въвеждане в козметиката предоставя възможност на родителите да ги информират веднага за това кои продукти са подходящи за тяхната възраст и безопасни за кожата им. Важно е да ги научите на правилната хигиена на лицето - като да използват само своите гримове и да мият лицето си всеки ден. 

5. Интересът към грима е почти сигурен, така че е по-добре всичко да се случва под ваш контрол

Проучване установи, че между 30% и 54% процента от 12 до 14-годишните американци използват грим за очи, фон дьо тен, коректор, руж и бронзант. Според експерт децата редовно са изложени на тези продукти чрез социалните медии и това е основен фактор за нарастващата употреба на грим сред младите хора.

Като признават интереса си и водят открита дискусия за това, родителите могат да поставят граници и да ги насочват правилно към здравословните навици за красота. Експертите смятат, че това е по -полезно, отколкото да оставяте децата да го правят зад гърба на възрастните.

Носене на грим от малки момиченца- да или не?

А Вие какво мислите за гримираните малки момиченца?

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay