Какво е тонер за лице и как се използва

Какво е тонер за лице и как се използва

Сякаш доскоро тонерът бе една от задължителните съставки в грижата за кожата. Но в последно време установихме, че доста от нас всъщност не са много сигурни как точно да го използват. Във времето този тип продукти срещнаха и противници, тъй като много формули съдържат алкохол, който в крайна сметка изсушава кожата.

Но експертите казват, че тонерите заслужават втори шанс, тъй като са изминали дълъг път през последните години. Днес продуктът не е универсален за всички. Можете да намерите разнообразие от формули, предназначени за различни типове кожа за по-целенасочено приложение - дори тонери, които могат да подхранват кожата през суровите зимни месеци. Друг предпоставка за завръщанто на тонерите е и популярната многостепенна корейска бюти рутина.

Какво е тонер за лице и как се използва

Какво е тонер?

Тонерът за лице е междинната стъпка в грижата за кожата. Предназначен е да се използва след измиване на лицето, но преди нанасяне на серум или овлажнител. Още в миналото, тонерите са били използвани като начин за балансиране на pH на кожата след използване на алкален сапун за почистване. Тъй като нашите почистващи продукти са склонни да бъдат с по-балансирано pH и по-нежни, тониците се превърнаха в отделна категория за грижа за кожата.

Какви са ползите от употребата на тонер?

Той подготвя кожата за овлажнители и серум, като същевременно се отървават от излишната мазнина и упоритите замърсявания или остатъци от грим по лицето ви. Но те не са заместител на измиването на лицето ви. Просто мислете за тонерите за лице като за допълнителна "екстра", а не за пряк път към вашата рутинна грижа за кожата.

Преформулираните тонери днес се използват за борба с различни кожни проблеми – от акне през сухота до стареене. Подобно на своите предшественици, някои тонери са създадени за мазна кожа. Тези с комбинация от гликолова и салицилова киселина могат да поддържат мазната кожа матова през целия ден. Други тонери са за по-сух тип кожа и съдържат хидратиращи съставки.

Какво е тонер за лице и как се използва

Трябва ли да използвате тонер?

Твърдо ДА! И тъй като ползите от този продукт са толкова големи, колкото и ползите от серумите, всичко зависи от намирането на правилния за вашия тип кожа или проблеми.

Как се изпозлва?

За щастие, използването на тонер е наистина лесно. Нанасяйте след измиване на лицето и преди използване на серум или овлажнител. Просто напоете памучен тампон с формулата, след което го прекарайте по цялото си лице, шия и гърди. За най-добри резултати използвайте тонер сутрин и вечер. Но ако кожата ви се изсушава или се раздразва лесно, опитайте веднъж на ден или през ден. Запомнете, че тонерите съдържат мощни съставки. При мазна или склонна към акне кожа се използва на всеки два дни, преди постепенно честотата да се увеличи.

Какво да търсите в един тонер?

Ето няколко примера:

  • Розова вода за хидратация
  • Лайка за успокояване
  • Масло от чаено дърво за борба с мазнините и бактериите
  • Алое вера за успокояване на възпаление и зачервяване
  • Витамин Е за хидратация
  • Растителни стволови клетки за антиоксиданти и свойства против стареене
0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay