Как кокосовото масло заздравява и овлажнява косата ви

Как кокосовото масло заздравява и овлажнява косата ви

Косопад – с него се борят много от нас твърде често. От нарастващото замърсяване на околната среда, сезонните промени до цялостната липса на фокус върху грижата за косата, съществуват различни причини, които обуславят този проблем. Има обаче едно лесно и достъпно решение, което работи всеки път - използването на масло за коса на кокосова основа.

То ще подхрани, защити и подобри цялостното здраве на косата ви. Според изследователите кокосовото масло има способността да намалява загубата на протеини. Когато обикновено мием косата си или я излагаме на различни химикали, те често изяждат протеините и липидите, които съставляват косата ни. Кокосовото масло ще възпрепятства този проблем, тъй като то се абсорбира изключително лесно в косъма.

Кокосовото масло за коса е с високо съдържание на триглицериди със средна верига (МСТ). То образува буквално бариера, която може да защити външния повърхностен слой на косъма. Когато нанасяте масло за коса на основата на кокос върху скалпа, това помага да се поддържа баланс на добрите бактерии в скалпа. То също така блокира замърсителите и мръсотията да проникнат в косата или скалпа ви.

Лауринова киселина - супер съставката? Една от ключовите съставки на кокосовото масло за коса е лауриновата киселина. Лауриновата киселина проявява антимикробни свойства, което помага на кокосовото масло за коса да се бори срещу вредните бактерии по кожата и скалпа ни. В допълнение, кокосовото масло за коса се абсорбира бързо в космените ни фоликули, за да предотврати косопада. Той опитомява и нашите иначе къдрави коси.

Макар да знаем, че маслата за коса на базата на кокос защитават скалпа ни, лесно се абсорбират, подхранват косата ни и спомагат за намаляване на загубата на протеини, редовната им употреба може също да изглади цялостната текстура на косата. Как? Просто е! Тъй като кокосовото масло за коса е богато на MCT, то попада в люспите на скалпа ни и поправя всички неравности. И какво се случва, когато имате подхранена, защитена и богата на протеини коса? Точно така, косата ви расте. Ето защо най-лесният начин да постигнете целите си за коса е като се обърнете за помощ към кокосово масло за коса!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay