Ким Кардашян се сдоби с емблематично за кралската история бижу

Ким Кардашян се сдоби с емблематично за кралската история бижу
Instagram.com/kimkardashian

Съвсем наскоро Ким Кардашян се сдоби с много ключов елемент от кралската история. Според TMZ тя е похарчила е 197 453 долара на търг за кръста Attallah, който представлява гигантски кръст с аметист и диаманти, носен някога от принцеса Даяна. Той е в стил fleurée (с "детайли на цветен дизайн") и включва квадратни аметисти и кръгли диаманти.

Attallah е едно от любимите произведения на принцеса Даяна и е направено през 20-те години на миналия век от придворната компания за бижута Garrard. Даяна носи огърлицата на благотворителна гала през октомври 1987 г., съчетавайки я с рокля на Катрин Уокър.

Даяна обаче всъщност не е била собственик на бижуто. То ѝ е дадено назаем от компанията, след това става притежание на Наим Атала – един от главните изпълнителни директори на компанията, който е и близък приятел на Даяна.

"Връзката на Даяна с Garrard беше дългогодишна, след като избра скандалния си годежен пръстен със сапфир и диамант от тогавашния Кралски бижутер през 1981 г. През годините тя ще продължи да си сътрудничи с Garrard, заимствайки любимия си аметист и диамантен кръст на много други поводи, както си спомня Рамзи Атала, чийто баща, Наим Атала, CBE (1931-2021) бе съвместен управляващ директор и в крайна сметка главен изпълнителен директор на групата на Asprey & Garrard. Под негово покровителство Garrard видя непрекъснат растеж и успех, оставайки коронни бижутери до 2007 г. Като добри приятели на принцесата, Атала се сдоби с кръста малко след смъртта й и оттогава той остава в семейството, неносен.", описва каталога на Sotheby's.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay