Как да постигнете баланса между кариера и личен живот

Как да постигнете баланса между кариера и личен живот

Какво точно представлява балансът между личен и професионален живот? Балансът между работа и личен живот е точно такъв, какъвто звучи, когато човек може еднакво да даде приоритет както на кариерата, така и на личния си живот. Освен това поддържането на този баланс е важен фактор за връзките, здравето и цялостното щастие.

Ето как да развиете своя собствен ритъм с тези пет различни метода, за да подобрите баланса си между работа и личен живот.

Изключете се

Терминът "изключете" означава да изключите всички технологии и да изчистите ума си. Технологиите са в челните редици на повечето ни работни дейности. Само изключването на вашата технология за няколко часа и насладата от личното време ще добави мир обратно към живота ви. Когато сте готови да изключите щепсела: не забравяйте да изключите всички известия по имейл на телефона, да изключите сигналите за текстови съобщения и да оставите устройствата си в отделна стая. Уверете се, че се свързвате отново със себе си и изключвате свързаната с работата си технология. Използвайте това време за хобита и качествено време с хората около вас.

Отделете пространствата си

В сегашното ни състояние на работа от вкъщи е трудно да се получи разделение в работните и жилищните ни пространства. Важно е да работите в различни стаи. Поставете работното си пространство в отделна стая, за да можете да затворите вратата, когато приключвате работата. Ако не можете да работите в различни стаи, уверете се, че всички ваши работни материали са прибрани и затворени в края на деня. Ако работното ви пространство е отворено, ще се изкушите да работите след работно време и да пренебрегнете личното си време и релаксация.

Упражнявайте се и медитирайте

Отделянето на време за упражнения е не само важно за баланса ви между работа и личен живот, но също така е от решаващо значение за вашето здраве. Тренировките лесно могат да забравят, когато животът ни се забърза и затрупа с приоритети в работата. Упражненията обаче не само намаляват стреса, но също така могат да повдигнат настроението ви и да изчистят ума ви.

Грижете се за себе си

Грижата обхваща много различни практики. Това може да включва намиране на време за почивка на тялото, презареждане или просто да сте сигурни, че се храните правилно. Може да включва и време, прекарано в писане в дневник или разходки навън.

Прекарвайте време с приятели и семейство

Прекарването на време с приятели и семейство е идеалният начин да отделите приоритетите си в работата. Поради настоящите обстоятелства често е предизвикателство да видим тези, които обичаме лично. Отделянето на време, за да се отдръпнете от работните си ангажименти, ще ви помогне да изградите силни взаимоотношения.a

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay