Как да направите епилацията по-лесна и удобна?

Разберете какви трикове да използвате, когато се обезкосмявате

Как да направите епилацията по-лесна и удобна?

Обезкосмяването с кола маска или епилатор е може би една от най-омразните процедури за жените. Отнема известно време и боли. Самобръсначката е по-лесния вариант, но не и за дълготраен ефект. Въпреки че не можем да ви спестим неприятните усещания от епилирането с кола маска, можем да ви покажем няколко начина, чрез които обезкосмяването да стане по-лесно и удобно. Също така, ще успеете да запазите кожата си по-гладка и мека за по-дълго време, като предотвратите изсушаването й.

Ще ви запознаем с няколко лесни трика, от които да се възползвате преди да посегнете към епилатора или самобръсначката.А ето и кои са те.

Как да направите епилацията по-лесна и удобна?

Използвайте скраб преди да започнете с епилацията

Важно е да използвате ексфолианти, за да премахвате мъртвата кожа по тялото си и да предотвратите обратния растеж на космите, който може да бъде наистина неприятен и да доведе до проблеми. Правете го редовно и преди да започнете с епилирането. Масажирайте кожата си с кръгови движения и изплаквайте с топла вода. След това преминете към обезкосмяването.

Не използвайте сапун

Дамите, които използват самобръсначки за премахването на окосмяването си, ще трябва да оставят сапуна или душ гела настрана. Добре е да използвате специални продукти, които да нанасяте върху кожата си, защото те имат специални съставки, които не й позволяват да се дехидратира.

Как да направите епилацията по-лесна и удобна?

Сменяйте ножчетата

Както сменяме четката си за зъби на всеки три месеца, така трябва да сменяме и ножчетата на самобръсначките си или да си купуваме нови, в зависимост от това какви използваме. Освен, че ще се справяте по-бързо, ще избегнете и раздразняването на кожата и евентуални порязвания. Ще трябва да сменяте ножчетата на всяко десето бръснене.

Оставете водата да попие в кожата

След като сте приключили с обезкосмяването, без значение с какъв уред е извършено то и измиете определеното място, недейте да го бършете. Оставете водата да попие сама в кожата ви, за да не се изсушава. По този начин съвсем естествено я хидратирате, без да се налага да използвате специални продукти.

Как да направите епилацията по-лесна и удобна?

Нанасяйте естествени масла

Ако страдате от суха кожа, на която само водата не може да помогне, нанасяйте естествени масла, които да я овлажнят и разтегнат. Намерете най-подходящото за вашата кожа и не забравяйте да го използвате.

Ако статията ви е харесала, станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay