5 холивудски тайни за перфектно тяло

Разкриване на загадъчни факти от кухнята на красивите и известните

5 холивудски тайни за перфектно тяло

Не съм експерт, но силно подозирам, че въртенето на кълбото с глупости, наречено интернет, периодически се ускорява под импулса на някой материал, който разкрива тайната диета на еди-коя-си или суперсекретната тренировка на еди-кого-си.

Сядам да пиша този текст с надеждата, че: 1) ще постигна част от ефекта на въпросните материали с помощта на подвеждащото си заглавие и 2) ще помогна на някаква минимална част от вас никога повече да не отворят подобен материал. Второто е особено важно, защото подобен тип текстове са в най-добрия случай съдържащи подвеждаща информация, а в най-лошия - потенциално вредни за здравето на по-авантюристично и експериментално настроените читателки. Започваме без конкретен ред и поредност на номерата:

1. Та това са актьори! Знам, че не ви съобщавам нищо ново, но веднага ще поясня какво имам предвид. Прехраната на тези хора зависи от това да изглеждат по определен начин и те започват да изглеждат по определен начин, за да влязат в роля. С това се опитвам да ви кажа и нещо друго - тук от първостепенно значение е моментната екранна визия и чак след това здравето на човека.

Всички сме чели за драстичните трансформации на този актьор или онази актриса, които успяват да се преобразят коренно в рамките на броени седмици. Никой обаче не ни разказва каква е цената, която те плащат, за да го постигнат.

2. Много от тях имат ген и/или опит. Понякога, за да станеш актьор е важно да играеш добре, а друг път - просто да изглеждаш добре. Тоест, немалка част от любимците на Холивуд са там, просто защото са генетично надарени с онзи набор от физически характеристики, който обичаме да съзерцаваме на голям екран. Недейте да си мислите, че копирайки дословно техния начин на живот, ще успеете да възпроизведете тяхната визия.

Още нещо, което е особено валидно за мъжете и се нарича "мускулна памет". Зад него стои идеята, че ако човек веднъж е бил мускулест, дори и да загуби форма след това, ще успее да си я възвърне много по-бързо, отколкото ако е начинаещ. Много неопитни младежи допускат грешката да смятат, че щом за последната си роля Крисчън Бейл е успял да качи 10 килограма мускули в рамките на 1 година, значи и те са способни на подобен подвиг. Е, да, ама за разлика от тях Крисчън Бейл е качвал 10 килограма мускули повече от веднъж в рамките на филмовата си кариера.5 холивудски тайни за перфектно тяло
3. Не забравяйте, че говорим за Холивуд. Живот като на кино - грим, осветление, специални ефекти, малко тен тук, малко пот там, обезводняване преди снимките, гълтане на корема, леко напомпване на видимите мускули и готово. Това, което виждате на екран, рядко е онова, което се случва в реалността.

4. "Ама те казаха, че..." Гуинет Полтроу е на макробиотичната диета, Меган Фокс се храни палео, Фамке Янсен е веган, а Натали Портман препоръчва.... А вие откъде знаете със сигурност, че е така? Та това са актьори, както вече казахме. Тяхната известност ги е направила обект на внимание от страна на много комерсиално заинтересовани лица - били те неправителствени организации, марки, автори на диети, хранителни добавки, тренировъчни методи, оборудване, детокс протоколи и ред други "здравословни" продукти и услуги.

Не на последно място, много от тези хора си имат и имидж мейкъри, които се грижат техните довереници да бъдат в крак с модерните тенденции и да отговарят на очакванията на феновете си.

След това идва ред на слуховете и спекулациите, лансирани от жълтите медии. Идва ред и още как...

5. "Ама те наистина казаха, че..." Когато идолизирате някого е напълно естествено да попивате всяко негово действие с широко отворени очи и всяка негова дума с добре наострен слух.

Това, че тези хора са сред първенците на актьорското майсторство и отличната визия обаче по никакъв начин не ги прави авторитети по здравословното хранене, правилното трениране и всичко останало, което излиза от обсега на техните компетенции. Кой за каквото е учил, както се казва.

Ето защо, хайде да оставим актьорите да снимат хубави филми и да печелят Оскари и нека се обърнем към лекарите, диетолозите и персоналните треньори по въпросите за перфектното тяло и здраве.

За още реалистични статии станете част от Jenite.bg във Facebook!

12 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



8
Не е посочен 27.05.2014|21:09
Сигурно сто човека се грижат за такова бързо възстановяване след бременност.
7
Не е посочен 27.05.2014|15:43
В Холивуд всичко е възможно. Виждаме и дамите колко бързо се възстановяват след една бременност да речем.
6
Не е посочен 27.05.2014|15:32
Защо трябва ние да се стремим към перфектно тяло?
5
Не е посочен 27.05.2014|14:58
Не трябва да се ръководим от диетата на еди кого си, а да съобразим всичко с личните си предпочитания, възможности и да видим как на нас ни понася.
4
Не е посочен 26.05.2014|21:01
Това е самата истина.
3
Не е посочен 26.05.2014|16:43
Много точна и добре написана статия, тъй като мнозина започват сляпо да вярван на всичко прочетено, а това може да им навреди.
2
Не е посочен 26.05.2014|15:57
Много добра статия, а и да не забравяме, че за тези звезди се грижи екип от специалисти - диетолози, треньори, лекари и пр.
1
Не е посочен 26.05.2014|15:38
Определено си е така.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay