5 проблема със стомаха, които могат да сигнализират, че нещо не е наред със здравето ви

За да знаете дали трябва да се тревожите

5 проблема със стомаха, които могат да сигнализират, че нещо не е наред със здравето ви

Вероятно всеки от вас се е сблъсквал с подуване на корема, преяждане, болка, дискомфорт. Ако имате тези симптоми от време на време и то след като сте яли вредна храна или сте преяли, е нормално, но, ако те се появяват без видима причина, може би има все пак някаква скрита причина. Ще ви кажем кога трябва да се притеснявате!

Киселини в стомаха

Ако никога преди не сте имали киселини в стомаха и се появяват внезапно, то може би трябва да се обадите на личния си лекар, особено ако това е придружено със загуба на килограми, чувство, че храната се забива в гърлото ви или кръв в изпражненията. Според Националния здравен институт може да сте сред 20 % от хората, страдащи от гастроезофагеална рефлуксна болест. Това е състояние, при което стомашната киселина причинява възпаление и стесняване на хранопровода. Киселините могат да причинят сериозни усложнения включително язва и астма и затова не бива да си мълчите. 

Болки в корема

Ако болката е в горната част на корема, то може да става дума за проблеми с жлъчния мехур. Възможно е и червата ви да са раздразнени. Ако болката е продължителна и се повтаря е добре да се консултирате с лекаря си!

Запек

Запекът се дължи на това, че не приемате достатъчно фибри или сте променили диетата си. Ако запекът продължава твърде дълго време или ви е трудно изхождане, вероятно имате проблем и трябва да се консултирате с лекар. 

Диария

Диарията може да бъде причинена от бактериални инфекции или прекалено преяждане. Диарията може да доведе до дехидратация, затова трябва да следите дали тя продължава повече от 2 дни, дали имате често повръщане, силна болка в корема или ректума. Ако имате хронична диария, това може да се дължи на проблеми с щитовидната жлеза. увреждане на дебелото черво.

Подуване и газове

Ако газовете ви са повече отколкото е нормално, то може би причината е колит или някаква хранителна алергия. Задължително е да се консултирате с лекар!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay