5 чудеса, които студеният душ може да направи за кожата ви

5 чудеса, които студеният душ може да направи за кожата ви

Свикнали сме да мислим, че студените душове могат да ни дадат прилив на енергия и да ни помогнат да се събудим сутрин. Но душът със студена вода носи и редица ползи за красотата. Вземането на кратки душове със студена или леко хладна вода е лесен трик за красота, който може да има невероятно въздействие върху кожата ви.

Ето 5 чудеса, които студеният душ може да направи за кожата ви: 

1. Придава блясък на кожата 

Студените душове помагат за по-добро кръвообращение. За вашето лице това означава свеж сияен вид. Добрата новина е, че не е необходимо да сте на студено твърде дълго, за да направите кожата си по-блестяща. Душът с леко студена или дори хладка вода е достатъчен за подхранването на кожата и придаването на блясък. 

2. Предотвратява стареенето на кожата 

Навикът да си взимате студен душ ежедневно помага на кожата да остане млада по-дълго време. Студената вода активира нервната ви система, а тялото ви отделя хормони и мозъчни химикали, които се борят със стреса. Проучванията сочат, че психологическият стрес оказва пряко влияние върху стареенето на кожата и влияе негативно на много системи в тялото.

3. Предотвратява състоянията на кожата, свързани със стреса

Студеният душ изпраща огромно количество електрически импулси към мозъка и стимулира отделянето на "щастливи хормони" или ендорфини. Когато тези химикали се отделят от тялото, нивата на стрес намаляват и ще бъдете по-малко податливи на появата на редица кожни проблеми като акне, псориазис и дерматит.

4. Затваря порите

Докато горещата вода може да отстрани някои от защитните масла, които кожата ви произвежда, студената вода временно ще затвори порите ви. Освен това помага да се придаде на лицето ви жизненост. Тъй като студената вода може да доведе до компресиране на кръвоносните съдове, лицето може да изглежда по-малко подпухнало или зачервено.

5. Облекчава дискомфорта от някои състояния на кожата

Докато горещите душове могат да възпалят кожата, причинявайки зачервяване, сърбеж и дори лющене, студената вода прави точно обратното. За тези, които страдат от сърбеж на кожата, душове със студена вода може да ви помогнат да преодолеете неприятните усещания. Охлаждането на кожата чрез студени душове също помага за намаляване на интензивния сърбеж, причинен от псориазис, показва проучване.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay