5-те тайни на Джема Чан за гладка кожа

5-те тайни на Джема Чан за гладка кожа

Джема Чан се занимава с актьорство от 2006 г., но чак след малък филм, наречен Луди богати азиатци, стана известна. 38-годишната актриса ни спечели с ролята на Астрид (уравновесената, шикозна братовчедка на Ник Йънг). Междувременно извън екрана, тя наскоро стана посланик на L'Oréal.

Ето тайните на Джема Чан за красива и гладка кожа: 

1. Тя технически не си мие лицето всяка вечер

Зависи от това колко грим е нанесена. "Ако нося много грим имам нужда от по-задълбочено почистване", казва Чан пред Vogue UK. "Но като цяло, ако кожата ми не е много гримирана, всъщност обичам да използвам мицеларна кърпичка. Тя обича да използва такива кърпички, тъй като не оставят мазен филм по кожата й. Избягва ежедневното миене на лицето, тъй като кожата й е прекалено чувствителна. 

2. Грижата за кожата й действа успокояващо

Джема споделя, че е минала през различни периоди. По време на локдауна си дала почивка. Тя не се гримирала, не използвала почти никакви продукти и дори в даден момент не скубала веждите си. В един момент осъзнала, че иска да се чувства по-добре в кожата си. Оттогава, Чан възприема времето, в което се грижи за кожата си, като време за себе си и й действа успокояващо. Според актрисата, всичко е до нагласата, така че всеки трябва да приема грижата за кожата като нещо приятно. 

3. Тя използва околоочен крем върху цялото си лице

Тъй като кожата й е много суха, Джема Чан използва околоочен крем върху цялото си лице. 

4. Използва уред с вибрации за справяне с подуването на очите

Тя използва специален уред, който имитира потупващо движение, за да се справя с подутите очи. Това подобрява кръвообръщението и бързо й връща нормалния вид.

5. Вярва в силата на грижата за кожата преди грима

Чан вярва, че добрият грим се крие в подготовката. "Подготовката на кожата наистина означава, че можете да носите по-малко грим", казва тя. Джема се фокусира върху грижата за кожата, което й позволява да носи по-малко грим и да се чувства по-уверена. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay