9 неща, които трябва да избягвате преди лазерна епилация

Ето какво трябва да избягвате

9 неща, които трябва да избягвате преди лазерна епилация

Преди да направите нещо с тялото си, уверете се, че знаете какво правите. Това включва и лазерната епилация. Лазерната епилация изглежда като магия: минавате върху кожата с една пръчка и хоп: космите изчезават. Но не е толкова просто.

Първо изберете място, на което професионалистите ще бъдат честни с вас. Например има козметици, които отказват да правят лазерна епилация на определена част от тялото, тъй като е опасно. Това създава доверие у вас и знаете, че сте в добри ръце.

Има няколко важни неща, които трябва да знаете. Например, не трябва да си правите лазерна епилация, ако имате спрей тен. Продължете да четете, за да разберете кои са останалите неща, които трябва да избягвате преди лазерна епилация.

Избягвайте самобръсначките

Трябва да избягвате самобръсначките, ако сте си запазили час за лазерна епилация по няколко причини. Първо е добре да изчакате поне 4 седмици след последното обезкосмяване. Освен това бръсненето може да предизвика нежелани реакции след лазерната епилация, като изгаряне и мехури. Също така от самобръсначката кожата потъмнява, а когато повърхността на кожата потъмнее, повече лазерна енергия се абсорбира по повърхността на кожата, отколкото в основата (луковицата) на космения фоликул, където искаме да се абсорбира светлинната енергия, за да се постигне по-добър резултат.

Избягвайте тена

Избягвайте излагането на слънце най-малко седем-десет дни преди и след лазерната епилация. Също така избягвайте слънцето 6 месеца след процедурите, защото е възможно да се получи хиперпигментация.

Избягвайте антибиотици


Антибиотиците могат да увеличат фоточувствителността. Фоточувствителността е възпаление на кожата, предизвикано от комбинация от светлина и някои медикаменти или вещества. Кожата става по-податлива на топлинни повреди, включително мехури, обриви, треска, умора, болки в ставите и др. Ако скоро сте приемали антибиотици, по-добре изчакайте да мине известно време, преди да си направите лазерна епилация. 

Избягвайте някои витамини

Избягвайте добавки, които разреждат кръвта и витамин Е в големи дози. Освен това, ако приемате витамини за по-бърз растеж на косата, това може да попречи на ефекта на лазерната епилация.

Избягвайте гримове

Не използвайте фон дьо тен или коректор преди процедурите. Всичко, което е с по-тъмен цвят привлича лазера и намалява ефекта. Премахнете грима старателно, за да сте сигурни, че кожата ви е абсолютно чиста, преди процедурата.

Избягвайте дезодоранти

Дезодорантът трябва абсолютно да се избягва или да се измива много добре преди процедурата. Някои дезодоранти оставят остатъци, които отклоняват лазерната светлина, защото лазерът е привлечен от остатъците и се намаля значително ефективността на лазера." Трябва да изчакате 24 часа след процедурата, за да приложите дезодорант, тъй като не искате да раздразните зоната след епилацията."

Отложете лазерната епилация, ако имате херпес

Ако имате орална и генитална херпесна инфекция, отложете епилацията. Дори е добре преди процедурата да примете профилактично антивирусни препарати, за всеки случай.

Ако имате акне, не си правете лазерна епилация

Ако имате акне е най-добре да пропуснете обезкосмяването с лазер. Топлината на лазера може да увеличи пъпките. Говорете с дерматолога си за премахване на акнето, преди да се подложите на лазерна епилация.

Избягвайте лазерната епилация по време на менструация

По време на цикъла жените имат по-голяма чувствителност към болка, отколкото през останалото време от месеца. Няма друг проблем, освен по-голямата чувствителност към болка.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay