Необичайни начини за облекчаване на мигрена

Необичайни начини за облекчаване на мигрена

Мигрената може да причини толкова силна болка, че само тези, които са я преживели, могат наистина да разберат. Постигането на облекчение е изключително трудно и много пъти конвенционалните средства не работят.
Ето защо ви предлагаме няколко необичайни съвета за лечение на мигрена.

Плодов шейк

Обикновено средствата за лечение на мигрена имат горчив вкус, който остава в устата ви с часове. Ето защо ви предлагаме да си направите плодов шейк. Освен че излекува вашата мигрена, тя ще направи много добро за останалата част от тялото ви.

Сменете чаршафите

Ако мигрена ви атакува точно когато се събудите и не ви напусне, докато не станете от леглото, това не е случайно. Спалното бельо може да е виновникът. Завивките, направени от акрил или полиестер отделят определен вид газ, който предизвиква алергии, включително главоболие.

Карайте с отворени прозорци

Някои автомобилни интериори отделят газове като ксилен, бензол и ацетон, които могат да предизвикат мигрена, стрес и сънливост. Ето защо препоръчваме да отворите прозорците, за да позволите циркулацията на въздуха.

Молив между зъбите

Когато мигрената ни атакува, ние сме склонни да стискаме челюстите си, което влошава ситуацията. Поставете молив между зъбите си, така че челюстта ви да се отпусне и болката да намалее.

Банан върху челото

Вземете чиста бананова кора и я разтрийте със спирт. Легнете, поставете я на челото си, завържете я с марля и я оставете там за половин час. Кората ще абсорбира натрупаните токсини и ще облекчи мигрената.

Подсолен лимонов сок

Солта има много свойства, които укрепват имунната система и балансират веществата в тялото. С тази проста рецепта можете да се преборите с мигрената: Добавете чаена лъжичка сол към половин чаша лимонов сок и изпийте сместа. Облекчението е почти мигновено!

Притиснете зоната между палеца и показалеца

Това е точка за акупресура, която помага за облекчаване на мигрена. Трябва да натиснете силно този участък като това ще ви отпусне и ще подобри кръвообращението ви. Масажът в зоната също помага

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay