Обикновени неща, които използваме ежедневно, а всъщност ни вредят

Обикновени неща, които използваме ежедневно, а всъщност ни вредят

Смятаме домовете си за сигурно убежище за нашите семейства и за нас самите. Това, което не знаем, е, че понякога най-обикновените предмети, намиращи се в нашата къща, могат да представляват голяма заплаха за здравето ни. Избелващата паста за зъби, която осигурява ярка и перлена усмивка, антибактериалният сапун за ръце, който предпазва децата ни от микроби, и диетичните газирани напитки, които обещават стройна фигура, не са толкова "невинни", колкото си мислим.

1. Истинският ефект от диетичните газирани напитки

Първото нещо, което изключваме от диетата си, обикновено са газираните напитки. Разчитаме на диетични газирани напитки, за да улесним прехода, тъй като все още имаме нужда от нещо сладко и кофеин, когато енергията ни намалява. Проучванията обаче показват, че има пряка връзка между пиенето на газирани напитки и риска от развитие на сериозни здравословни състояния, като деменция, затлъстяване, сърдечно -съдови заболявания и инсулт.

На всичкото отгоре основната причина, поради която пием диетични газирани напитки, вместо обикновени, е да отслабнем, но този вид напитка може да увеличи желанието ни за пиене на газирани напитки и в крайна сметка качваме килограми. 

2. Токсичен парфюм

Преди да излезем от вкъщи, проверяваме дали сме взели "най-важното" и пръскането на любимия ни парфюм винаги е задължително. Това, което не знаем, е, че основно пръскаме приятно миришещи химикали, някои от които произлизат от петрол, върху кожата си. Излагането на тези аромати може да причини леки до тежки симптоми, от мигрена до безплодие. Нещо повече, те са добре известни замърсители. Така че, нека спрем да ги използваме и да направим услуга на себе си и околната среда!

3. Незалепващите тигани 

Тъй като сме толкова заети и не искаме да прекарваме толкова много време в търкане на тиганите си, ние купуваме така желания незалепващ тиган. Смятаме, че сме намерили решението на всичките си проблеми, но тези тигани крият много опасности. Покритието съдържа политетрафлуороетилен. При нагряване на съдовете, се отделят токсични газове, които могат да бъдат канцерогенни.

4. Инвазивни клечки за уши

Ушната кал съществува с причина: тя предпазва ушния ни канал от прах и мръсотия. Когато се натрупва, се усеща лепкава. Следователно може да се изнервим и да прибегнем до клечка за уши. Когато се натисне твърде навътре, тя може да увреди деликатни структури като тъпанчето и дори да причини загуба на слуха.
5. Антибактериалният сапун за ръце, който убива "твърде много" микроби
Още от детството ни са учили за важността на честото миене на ръцете. Няма да отречем тази част, но използването на антибактериални сапуни може да бъде нездравословно. На първо място, няма конкретни доказателства, че те убиват всички микроби и не би трябвало. Експертите смятат, че някои съставки, открити в тези сапуни, като триклозан, могат да причинят антибактериална резистентност.
6. Гъбата за къпане е рай за бактериите
Как може нещо като гъбата за къпане да бъде вредно? Текстурата им, която е чудесна за ексфолиране на мъртва кожа, също улавя организми, които растат, когато гъбата е мокра. Така че в крайна сметка вие ги разнесете върху кожата си следващия път, когато го използвате.
7. Избелваща паста за зъби 
Избелващата паста за зъби действа като премахва повърхностните петна по зъбите, причинени най-вече от пиенето на твърде много кафе или чай. Проблемът тук е честотата, с която използвате този хигиеничен продукт. Тя могат да се окаже твърде абразивна и да увреди зъбния ви емайл или да причини чувствителност на зъбите.
8. Алуминиевото фолио може да е причина за заболявания, пренасяни с храната
Когато съхраняваме остатъците, увити в алуминиево фолио, несъзнателно съхраняваме бомба със закъснител. Някои бактерии причиняват хранителни заболявания. Когато има въздух, тези бактерии растат по-бързо. Проблемът с алуминиевото фолио е, че не предпазва напълно храната ви от въздуха.
9. Кажете сбогом на старите пластмасови кутии
Контейнерите, които са направени от твърда пластмаса и имат щампа "7" или "pc" (поликарбонат), могат да съдържат BPA (бисфенол А). Този химикал може да бъде причина за някои ендокринни нарушения, вариращи от безплодие до рак на гърдата и простатата.
10. Износени сутиени
Всички имам любим сутиен, от който по някакъв начин не можем да се отървем. Но е крайно време да се сбогуваме с нашия стар "приятел". Когато ластикът в сутиените се износва с течение на времето, това се равнява на по-малка опора. Това може да бъде вредно, особено при жени с по-големи гърди, защото може да доведе до болки в гърба.

Освен това може да забави естествения процес на стареене в гръдната тъкан. Любопитен факт: нашите гърди се променят по форма и размер главно заради колебания в теглото или хормонални промени. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay