Актрисата, изиграла принцеса Даяна в "The Crown" иска бъдеще с полово неутрални категории за награди

Ема Корин от "The Crown"  обърна внимание на идеята за полово неутрални категории Оскар.

Пред BBC News, звездата, която изигра принцеса Даяна в четвъртия сезон на сериала на Netflix, беше попитана дали големите филмови награди трябва да премахнат категориите за най-добър актьор и най-добра актриса в полза на една, в която не се споменава пол.

Корин каза, че категориите за награди определено могат да бъдат по-приобщаващи.

"Трудно ми е в момента да се опитвам да се оправдая в главата си, че съм небинарна и съм номинирана в женски категории.", казва тя.

Според нея трябва да се обърне внимание на съдържанието, свързано с небинарнии хора, както и за такива, които са транссексуални. Тя смята, че определено трябва да има промяна в тази посока и вероятно нещата отиват натам.

Въпросите към актрисата са зададени в духа на проучването, което Академията провежда, обсъждайки проблема. Говорител на BAFTA споделя, че организацията е "ангажирана с проактивни и обмислени консултации по този въпрос".

Тазгодишните награди Brit преминаха с неутрални по отношение на пола категории за първи път, като категориите Женски и Мъжки солови изпълнители бяха обединени в категориите Изпълнител на годината.

 


0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay