Вредни навици, които забавят вашия метаболизъм

Вредни навици, които забавят вашия метаболизъм

Знаете ли, че метаболизмът ви се забавя с възрастта? Освен това трябва да внимавате с много ежедневни навици, които могат да влошат ситуацията.

Ето няколко вредни практики, които ще трябва да ограничните, ако искате по-добър метаболизъм в дългосрочен план.

Пропускане на закуската

Хората нселучайно са казали, че закуската е най-важното хранене в деня. Приемането на питателна храна сутрин е най-добрият начин да започнете деня си. С този ход тялото ви знае, че ще има разполага с много калории през целия ден.

Неподходяща закуска

Вредни навици, които забавят вашия метаболизъм

Това, че трябва да закусите, не означава да се натъпчете с каквото и да било. Избягвайте храните, богати на захар, защото те ще сринат енергията ви на по-късен етап от деня. Старайте се да приемате протеинови храни или такива, които са богати на фибри като кисело мляко, горски плодове и яйца.

Продължетилно седене

Воденето на заседнал начин на живот може да бъде опасно за здравето ви в дългосрочен план. Докато седите дълго време, вие поставяте тялото си в режим на пестене на енергия. Седенето не само забавя метаболизма ви, но и компрометира способността на тялото ви да регулира кръвното налягане. П този начин се затруднява кръвната захар и разграждането на телесните мазнини.

Избягване на физическа активност

Кардиото  ви гарантира интензивно изгаряне на калории. Въпреки това, тялото ще се върне към нормалното си състояние относително бързо. Помислете за тренировки за силови тренировки. Обикновено високоинтензивните интервални тренировки и тези, базирани на съпротивление, поддържат резултатите за много по-дълго време. В идеалния случай силовите тренировки са пряко свързани с мускулната маса, която е от съществено значение за метаболизма. Колкото по-активни са тези мускули, толкова по-добра е основната скорост на метаболизма.

Не приемате достатъчно протеини

Вредни навици, които забавят вашия метаболизъм

Протеините обикновено са от съществено значение за вашите мускули и са полезни за поддържане на по-здравословно тегло. Знаете ли, че протеините отнемат повече енергия за изгаряне, за разлика от мазнините и въглехидратите? В тази връзка ще сте сигурни, че в крайна сметка ще бъдат изгорени повече калории.

Не пиете достатъчно вода

Звучи банално, но учени посочват, че около 500 мл (еквивалентни на две чаши) вода могат да подобрят скоростта на метаболизма с до 30%. Този пик лесно може да продължи повече от час. За тази цел може да се наложи да пиете достатъчно вода, тъй като тя ще ви поддържа хидратирани през цялото време.

Стресирате се

Вредни навици, които забавят вашия метаболизъм

В повечето случаи повишаването на нивата на стрес води до по-високи количества на хормон, наречен кортизол. Този хормон често повишава апетита ви, жаждата за комфортни храни, но намалява желанието за упражнения. Може също да изпитате влошено качество на съня. Всички тези ефекти компрометират скоростта на метаболизма. За да се предпазите, ще е необходимо да намерите начини да управлявате стреса си.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay