Помага ли джинджифилът при менструални болки

Помага ли джинджифилът при менструални болки

Менструацията е тежък период за една жена, независимо дали крампите са силни или не. Това е момент, в който емоционалното ни състояние също е много деликатно и имаме нужда от повече почивка. Едва ли има жена, на която да са чужди болките по време на цикъл. Докато при някои преминават леко, то при други се стига да много по-неблагоприятни състояние, които включват повръщане и неспособност за нормално функциониране на жената в рамките на първите дни.

В повечето случаи прибягваме до различи обезболяващи средства, които да успокоят състоянието ни, защото са достъпни и с бързо действие. Но природата от векове предлага естествени способи за облекчаване на болезнените състояния, за които рядко се сещаме.

Джинджифилът е мощен лечител, който може да действа като противовъзпалително средство. Често използван за облекчаване на болки в стомаха, гадене и лошо храносмилане, джинджифилът съдържа много антиоксиданти и обикновено се използва за лечение на сутрешно гадене по време на бременност и гадене при химиотерапия. Той може да се приема под формата на чай, на прах или смлян в рецепти. По време на цикъл джинджифилът може да намали спазмите, когато се приема в началните етапи на менструацията. Той може да помогне при подуване и цялостен дискомфорт.

Помага ли джинджифилът при менструални болкиPexels

Ако искате да преминете към натурален метод, за да се отървете от болките, то джинджифилът е перфектният вариант да започнете. Сварете пакетче чай или приемайте добавки с джинджифил.

Разбира се, съществуват и други природни лекове, с които ще постигнете същите успехи в борбата с болката. Те обаче се прилагат външно. Комбинирайте етерични масла от лавандула, мента, роза и копър в базово масло, като кокосово и внимателно приложете натиск върху областта на спазмите.

Телата ни са чувствителни по време на менструация и правилното хранене също може да облекчи симптомите. Избягването на алкохол, кофеин, червено месо и пикантни или супер солени храни ще подпомогне най-добре тялото. Консумирането на свежа и питателна диета като плодове и зеленчуци, е най-добрият вариант за вас в този период.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay