Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете кола всеки ден

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете кола всеки ден

Много скорошни проучвания показват, че консумирането на газирани напитки всеки ден нанася щети на нашия организъм, без дори да го забелязваме. Представяме ви най-убедителните причини да се въздържате от ежедневно пиене на Coca-Cola.

Недостиг на витамини

Фосфорната киселина, съдържаща се в кока-колата, заедно с кофеина, който има диуретичен ефект, започва да измива хранителните вещества и витамините от тялото ви 60 минути след като сте изпили напитката. Представете си, че това се случва всеки ден. Така се стига до недостиг на витамини.

Увреждане на зъбите

Високата киселинност и захарните съставки на Coca-Cola причиняват кариеси. Ако добавите и ниските нива на калций поради недостига на витамини, зъбите ви могат да започнат да гният отвътре и отвън.

Тревожност

Заедно с липсата на сън, тревожността е страничен ефект от консумацията на кофеин. Всяко кенче кока-кола съдържа същото количество кофеин като чаша силно кафе. Освен това е доказано, че предизвиква силно пристрастяване, така че след като решите да намалите дозата си, може да изпитате главоболие, раздразнителност, умора или дори депресия.

Затлъстяване

Когато говорим за излишно тегло, не става въпрос толкова за това как изглеждате, а повече за това как се чувствате. Излишното тегло не е проблем само по себе си, но увеличава натиска върху имунната и сърдечно-съдовата система, както и върху ставите и костите, които вече са отслабени от липсата на калций.

Кожни проблеми

Пиенето на кола всеки ден има същото въздействие върху кожата ви като пушенето. Консумацията на газирани напитки има възпалителен ефект върху организма поради високите нива на захар. Той дехидратира кожата, подчертавайки появата на фини линии и бръчки. Ускорява стареенето на кожата, като я прави увиснала и матова. Той също така причинява екзема или много суха, сърбяща, възпалена кожа и акне.

Проблеми със сърцето и кръвта

Повишеното ниво на лошия холестерол увеличава шансовете за сърдечен удар. Само едно кенче кола на ден може да причини високо кръвно налягане. А жените, които консумират тези количества от захарната напитка, са по-склонни да развият диабет тип 2.

Риск от ракови заболявания

Не казваме, че ще получите рак, ако пиете кола всеки ден. Но поради наличието на бензолови молекули в Coca-Cola и нейната пластмасова опаковка, лекарите препоръчват да се придържате към едно кенче кола седмично, за да намалите риска от рак.

Бъбречна недостатъчност

Ако смятате, че изборът на диетичната версия на колата е по-безопасен, тогава сме на път да ви разочароваме. Тези напитки съдържат изкуствени подсладители, които са твърде нездравословни за бъбреците ви.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay