Авичи с посмъртен албум

Авичи с посмъртен албум

Семейството на покойния шведски диджей Авичи, самоубил се миналата година, ще издаде негов нов албум, по който той е работил преди смъртта си.

Първият сингъл "SOS" ще излезе на 10 април. Албумът "TIM" ще бъде пуснат в продажба на 6 юни. Печалбата е предназначена за фондацията "Тим Берглинг", носеща рожденото име на покойния музикант, която работи за предотвратяване на самоубийства и помага на психично болни.

Диджей Авичи беше намерен мъртъв в Маскат, Оман, през април миналата година. Подробности за смъртта му не бяха разкрити. Той беше едва на 28 години.

През 2016 г. Авичи обяви, че спира турнетата заради натоварването и здравословни проблеми. Той е страдал от остър панкреатит, дължащ се отчасти на злоупотреба с алкохол. През 2014 г. му е отстранена жлъчката. Диджей Авичи продължи да записва и да продуцира до смъртта си, работейки с музиканти като Мадона, "Колдплей", Уайклеф Жан, Роби Уилямс.

Диджей Авичи беше една от най-големите звезди на електронната денс музика. Той ще бъде запомнен с хитове като "Wake Me Up" и "Hey Brother".

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay