Защо понякога след секс имаме неприятно усещане, граничещо с болка

И как да разберем дали е нещо сериозно

Защо понякога след секс имаме неприятно усещане, граничещо с болка

Всички знаем сценария: прекратяваме зашеметяващо добър секс, заради неприятна болка, но изненадващо разбираме, че болката продължава и след сексуалния акт. 

На какво се дължи това неприятно усещане? 

Повечето хора знаят, че вагиналната сухота може да направи секса некомфортен, но също така е най-честата причина за неприятното усещане след секса. Дълги и по-енергични сексуални актове предизвикват по-голямо триене и ако не сте дстатъчно овлажнени, се появява болка или дразнене. 

Най-доброто решение е да сте достатъчно възбудени, преди да започне сексуалния акт. Така ще бъдете достатъчно овлажнени, вагината става по-еластична и целият секс става по-добър. Има много жени обаче, при които колкото и да е голяма възбудата, овлажняването не е достатъчно. Тогава идва ред на лубрканта, който не бива да се притеснявате да използвате. Освен да ви даде по-хубаво усещане и да ви предпази от въпросното дразнене след секс, нищо друго няма да се случи. 

Има и други причини за недостатъчно овлажняване като хормонални промени или приемането на различни медикаменти, като  противозачатъчни. В тези случаи употребата на лубрикант не е препоръчителна, а задължителна! 

Дразнене и болка може да се появи и от различни продукти за интимна хигиена, презервативи и т.н. Ако забележите, че се появяват след изпозлването на определен продукт, просто спрете да го използвате. 

Силната болка, дълбоко в таза, може да означава различно заболяване. Например киста, миома или ендометриоза. Ако болката продължава повече от 24 часа след секс, придружена е с кървене, необичайно течение и други неразположения, посетете гинеколога си възможно най-скоро. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay