Защо жените наддават на тегло след бременност

Защо жените наддават на тегло след бременност

Въпросът защо жените напълняват след бременност винаги е бил тема на дискусии. Изводите обаче не винаги са убедителни. Ако и вие сте се чудили по този въпрос, имаме отговор на него.

Според ново проучване стабилното наддаване на тегло след бременност може да бъде резултат от избора на начин на живот, който включва ядене на остатъци от храната на детето и прекарване на повече време в заседнали дейности като четене или гледане на филми с децата, казват учените. В проучване на близо 30 000 жени, които са раждали между един и четири пъти, изследователите установяват, че повечето жени никога не са се върнали към телесното си тегло преди раждането след появата на детето.

Теглото им след 1-2 години след раждане е почти идентично с това, което биха имали, ако не бяха родили. Изследователите установяват, че жените с малки деца качват почти по цял допълнителен килограм годишно. И причината се крие в начина им на живот.

Майките са склонни да поставят нуждите на децата си на първо място, така че не им остава време да тренират или да се погрижат за себе си. Много жени са стреснати от цифрата на кантара след раждане и започват усилени тренировки. Скоро обаче често се обезсърчават от резултатите. Но е много по-добре да се възприеме холистичен подход, фокусиран върху дългосрочен здравословен начин на живот преди, по време и след бременността.

Няколкото килограма отгоре не трябва да карат майките да се чувстват виновни. Разбирането на изискванията на майчинството и свързаното с него наддаване на тегло е важно за по-лесното приемане на отражението в огледалото. Най-важното е жената да е здрава.

Изследователите насърчават всяка дама да се обърне към специалист, ако не приема себе си и свързаните промени в тялото, причинени от бременността и напредването на годините.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay