Брад Пит на 59- 7 неща за него, които ще ви впечатлят

Преди няколко дни Брад Пит навърши 59 години. Той е един от най-красивите и най-уважавани актьори в Холивуд, а животът на звездата е не по-малко вдъхновяващ от героите, които го виждаме да играе на големия екран. 

Ето 7 факта от личния му живот, които ще ви накарат да го уважавате още повече:

1. Страда от прозопагнозия

Пит разкри, че страда от прозопагнозия, неврологично заболяване, което се характеризира с неспособността му да разпознава лица. Звездата разкрива, че този "недъг" го кара да се притеснява, защото другите смятат, че е самовлюбен и си измисля това състояние. Въпреки факта, че това разстройство е истинска борба за него, той отбеляза: "Никой не ми вярва! Ето защо си стоя вкъщи".

Актьорът продължава с признанията: "Толкова много хора ме мразят, защото смятат, че не ги уважавам. Но това е мистерия за мен, човече. Просто не мога да ги разпознавам."

2. Той обича да дава

Брад е известен с огромната си подкрепа към благотворителни организации и големите дарения, които прави. Например, през 2011 г. той дари 100 000 долара за кампания за правата на човека. А през 2020 г. той даде 1 милион долара на бившата си съпруга Дженифър Анистън за благотворителна организация.

През 2006 г. беше съобщено, че актьорът е дал над 4,4 милиона долара за различни каузи.

3. Обличал се е като пиле

Брад Пит не е роден в семейство на милионери, така че трябвало да си изкарва прехраната, докато се опитвал да пробие във филмовата индустрия. Първата работа на младия Пит изисквала от него да се облича като пиле за известна верига за бързо хранене. Години по-късно актьорът разкри, че "не се срамува" от това, че е носил жълтия костюм с пера.

4. Той е почти журналист

Преди да стане актьор, Пит учил журналистика в университета в Мисури в продължение на 4 години и оставали само 2 седмици до дипломирането му, когато решил да напусне, за да сбъдне мечтата си да стане актьор. Така младият Пит се насочва към Лос Анджелис и не се страхува да започне от нулата в такава конкурентна индустрия.

5. Нарочно си счупил зъба

Брад е изцяло отдаден на занаята си и напълно се потапя в героите, които играе, дори това да означава, че трябва да направи лична жертва. За филма си "Боен клуб" от 1999 г. той доброволно отчупил парче от предния си зъб, за да направи героя, който играе, по-правдоподобен.

6. Той стартира собствена линия за грижа за кожата

През 2022 г. актьорът дебютира с "Le Domaine", което е линия от серуми, кремове и почистващи емулсии против стареене. Той обяснява, че неговата марка "е козметика против стареене за всеки мъж и жена". Той добавя: "Обичам идеята за унисекс линия."

7. Той спасил фен от премазване

Виждали сме го да играе ролята на доброто момче много пъти на големия екран, но изглежда, че Пит е герой и в реалния живот. През 2016 г., докато снима филм в Испания, актьорът бил посрещнат от много фенове, а сред тях имаше малко момиченце, което било в опасност, тъй като било бутнато.

За щастие Брад забелязал момиченцето и се втурнал да ѝ помогне. След това я вдигнал през оградата с помощта на 2 бодигарда. Актьорът бил видян да утешава младата фенка и да разтрива главата и гърба ѝ, докато чакали пристигането на медиците.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay