Как втората бременност е по-различна от първата

Как втората бременност е по-различна от първата

Без значение за кой път раждате, всяка бременност е различна и ще изпитате съвсем нов набор от симптоми, на които може да не сте били свидетели през първата. Много бъдещи майки изпитват гадене през първата си бременност, но се чувстват добре във втората. Така че, дори и да сте подготвени за втория път, това няма да е много полезно. Има голяма разлика между първата и втората бременност.

Вашето бебе може да се появи по-рано

Вашето дете ще се появи по-рано в сравнение с първата бременност, защото коремните и маточните мускули вече са опънати. Разхлабените и слаби мускули означават, че е по-лесно бебето да излезе.

Може да се чувствате по-уморени и да имате повече болки

Вторият път ще се почувствате по-уморени, защото освен бременността трябва да се грижите и за първородното си дете. Ако това не е достатъчно, тогава хормоните, произведени от вашите яйчници и плацента за отпускане на връзките в таза и омекотяване и разширяване на шийката на матката, ще ви създадат болки в гърба.

Раждането ще бъде по-кратко

По-краткото раждане със сигурност е добра новина за много бъдещи майки. Раждането ще бъде много по-бързо заради гъвката шийка и вагинална тъкан.

Ще усетите ритането на бебето много по-рано

При първата бременност е трудно да забележите, че бебето ви рита, защото всичко е ново за вас. Но във втория сте по-опитни. Това ще ви улесни да усетите движението на вашето мъниче в утробата си.

Следродилните контракции могат да са по-лоши

Раждането на второто ви дете може да мине по-леко, но болката след раждането може да е по-лоша от болката при първото раждане. Контракциите след раждането са начинът на тялото ви да свие матката до първоначалния й размер. Тъй като матката ви ще бъде по-голяма от самото начало при втория път, процесът може да бъде потенциално по-болезнен.

Симптомите и при двете бременности може да не са еднакви, но тялото ви ще бъде подготвено да се справи с всички предизвикателства. Ще ви бъде по-лесно да се адаптирате и да преодолеете трудното въз основа на опита, придобит по време на раждането на първото ви дете. Имайте търпение и се насладете на предстоящото важно събитие.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay