Ким Петрас- първата транссексуална жена, спечелила Грами

На тазгодишните награди Грами Ким Петрас и Сам Смит спечелиха наградата за най-добро изпълнение на поп дует/група за песента си Unholy. Петрас е първата транссексуална жена, спечелила Грами, и това не е победа само за талантливите музиканти, но и триумф за LGBTQ+ общността.

В чест на Петрас, която влезе в историята с тази победа, Смит я остави да приеме трофея и да произнесе реч

По време на прочувствената си реч, Петрас изрази благодарност към иконата на поп музиката и защитник на LGBTQ+ Мадона и отдаде почит на покойната, вдъхновяваща художничка СОФИ. "Аз съм първата транссексуална жена, спечелила тази награда", започна Ким. "Искам да благодаря на всички невероятни трансджендър легенди преди мен, които отвориха тези врати. Особено СОФИ, моята приятелка, която ми каза, че това ще се случи и винаги е вярвала в мен. Благодаря ти много за вдъхновението, СОФИ. Обожавам те и твоята следа винаги ще бъде в музиката ми.”

Ким изрази любовта и благодарността си към майка си, която я подкрепяла от самото начало

 

"Израснах до магистрала в нищото в Германия и майка ми вярваше, че съм момиче и нямаше да съм тук без нея и нейната подкрепа", разкри певицата. Тя също така изрази своята благодарност към Академията за звукозапис и благодари на всички, които направили песента успешна, включително Сам Смит, когото тя нарече "истински ангел и герой" в живота си.

Петрас също обясни какво означава това постижение за нея

 

По време на интервю, тя сподели своите мисли за преодоляването на обществените очаквания и силата на музиката да обединява хората. "През всичките тези години ми минават през главата хора, които казват, че ще бъда нишов артист, защото съм трансджендър, и музиката ми ще звучи само в гей клубове, но сега Получих Грами за правенето на "гей клубна музика" с моя приятел", разкри Ким. "Това е най-хубавото чувство на света."

Ким и Сам Смит се появиха облечени изцяло в червено на червения килим

 

Смит беше облечен в дълга до земята червена рокля, допълнена от ръкавици, цилиндър и лъскав бастун. Петрас, от друга страна, беше облечена с по-къса червена рокля. Прозрачен червен воал се спускаше от платинено русата ѝ коса.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!



0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay