Как да изберем подходящата спалня?

Как да изберем подходящата спалня?
pixabay.com

Едва ли има по-важен компонент от леглото, когато става дума за обзавеждането на спалнята. То заема почетното място в стаята, като освен в подходящ размер е добре да се купи и с качествен матрак. Така нивото на комфорт ще е високо, а нощният сън – пълноценен, споделят от Ikea.bg. Днес изборът на кревати е огромен, което дава шанс на потребителите да се сдобият с точно този модел, за който винаги са си мечтали.

Какво е важно при избора на нова спалня

Матрак за спалня или легло, и в двата случая е редно да имаме високи изисквания към бъдещата си покупка. Двойна или единична, с подматрачна рамка или с повдигащ механизъм, спалнята би могла да бъде най-различна, като тук водещи са персоналните ни потребности. Освен конструктивните особености на кревата, купувачите трябва вземат предвид и неща като цвят, стил, материали за изработка и цена.

Кои видове са най-модерни

Френските модели и тези на крачета в бароков стил са сред топ попаденията, споделят от Икеа. Този вид спални са изискани и стилни, а и могат лесно да се комбинират с всякакви други мебели. Имат красива визия, удобни са за използване и е възможно да се допълнят с еднолицев или с двулицев матрак. Той може да е включен в офертата или да се закупи отделно, но и в двата случая е от значение да следим за неговото високо качество. Други актуални модели легла са:

  • боксспринг – този вид спални са доста нашумели през последните години. За тях е характерно, че предлагат несравними удобства и комфорт по време на сън. Освен това имат актуална визия, като сред най-отличителните им характеристики са кожените елементи, присъстващи по рамката и таблата. Често пъти към тях са вградени и чекмеджета за съхранение на спално бельо и други лични вещи;

  • метални – семпли и много изискани, металните легла имат ретро излъчване и намират своето място в модерния български дом. Основното им предимство е, че имат олекотена конструкция, а под тях мястото остава неусвоено. Това е позволява лесното почистване на пода пода под кревата, както и поставянето на красив килим за още повече уют;

  • кръгли – този вид легла са откровено нестандартни, но в същото време и много ефектни. Определено не могат да се нарекат стандартен избор, но пък с времето стават все по-търсени и харесвани. Често се избират за детски стаи.

 

Леглото, на което спим всяка нощ, трябва да е съобразено с площта на стаята, с личните ни предпочитания за външен вид, както и с предвидения бюджет. То може да се избере в светли и в тъмни цветове, да е от масив или друга дървесина, да е с подматрачно място или с вградени шкафове – опциите не са никак малко, а ние трябва да се възползваме от тях по възможно най-добрия начин.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay