20 години Асоциация на лекарите хомеопати в България

Докторите отбелязаха юбилея с Научна международна конференция

20 години Асоциация на лекарите хомеопати в България

На 7-ми и 8-ми ноември на юбилейна Научна международна конференция се събраха лекарите хомеопати от страната и чужбина, за да обменят опит.

Тази година събитието предложи интересни теми за разискване не само за лекарите по хуманна, но и по дентална и ветеринарна медицина.

В рамките на 2 дена специалистите дискутираха редица интересни казуси, като:

Могат ли шоколадът и захарта да бъдат лекарство? Как оцеля жена, благодарение на хомеопатия, използвана като интензивна помощ в реанимационната медицина? Защо във Виена една жена- лекар използва хомеопатия при новородени и как се бори със синдрома на Даун, отново с хомеопатия?

20 години Асоциация на лекарите хомеопати в България

На конференцията бяха разгледани и последните научни постижения в сферата, представени наскоро от Института за изучаване на хомеопатията в Лондон. Разисквани бяха и редица въпроси, свързани с ролята на хомеопатията при проблеми, отключени в детството, при нарушени човешки отношения или проявено насилие. Бяха посочени възможностите за повлияване на хомеопатичното лечение с допълнителна подкрепа от Шуслерова терапия, цветолечение по метода на д-р Бах, психологична консултация, бийфийдбек и йога.

Сериозен интерес предизвика изнесеният доклад от екип от лекари, които успешно са се справили със спасяването на жена, намиращата се в критично състояние след пътнотранспортно произшествие. Благодарение на ранното включване на хомеопатични медикаменти, наред с конвенционалните методи, пациентката успява да възстанови голяма част от функциите си.

20 години Асоциация на лекарите хомеопати в България


Пациентката е в кома в продължение на 15 дни с трахеостомия, на апаратно дишане, с множество травми и увреждания. Лекарите споделят, че хомеопатичната терапия е започната на третия ден, паралелно с интензивното лечение. Месец по-късно пациентката е значително по-добре, а 6 месеца след травмата жената е възстановила напълно съзнание и памет. Говорът е възстановен до 80%, движението на крайниците също, но фината моторика е все още проблемна. Ходи с помощни средства на къси разстояния.

Благодарение на екипа, съставен от: Д-р Дора Пачова, лекар-хомеопат, магистър по хомеопатична терапия и председател на Асоциация на лекарите хомеопати в България съвместно с проф. д-р Аджит Кулкарни, лекар-хомеопат, Институт за изследване на хомеопатията, Пуна, Индия; Д-р Христо Миновски, анестезиолог, УМБАЛ "Св. Георги”, Пловдив; Д-р Ваня Сидерова, обща медицина и хомеопатия, Брюксел; Д-р Ерик Беет, обща медицина и нутриционистика, Брюксел, както и редица други лекари -  хирурзи, невролози, кинезетерапевт и работата с логопед става възможно жената да се възстанови и да води нормален начин на живот.

Този случай демонстрира успешното прилагане на хомеопатията като част от интегративния подход към лечение на пациенти, нуждаещи се от интензивна реанимация и при животоспасяващи обстоятелства. Той потвърждава многобройните съществуващи публикации, които докладват за по-бързото възстановяване и намаляване на усложненията при тези болни, като им дава шанс за живот.

20 години Асоциация на лекарите хомеопати в България


Друг доклад също предизвика интерес с прилагането на хомеопатично лечение от лекар стоматолог, който е установил неколкократното по-бързо възстановяване на меките и костни тъкани при лечение на остри и хронични състояния. Д-р Нина Еленкова Пападопулу е на мнение, че "при лечението на пациента трябва да му се предложат всички съвременни знания и методи, които са наистина лечебни и които ще помогнат за подобряване на здравето му”.

Проведената конференция в рамките на 2 дена е доказателство, че хомеопатията продължава да бележи все по-сериозно развитие както в България, така и в страни с традиции в хомеопатичното лечение, доказвайки, че за постигането на добро здраве е необходим правилен подход, огромен набор от знания и умения и не на последно място работа в екип на всички нива, защото в крайна сметка най-важен е пациентът!

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay