3 храни, които компрометират имунната система

3 храни, които компрометират имунната система
Pexels

Начинът на живот и хранителните навици оказват сериозно влияние върху това колко добре имунната ви система може да ви предпази от болести и колко бързо се възстановявате. В допълнение към съня, упражненията и намаляването на стреса, съдържанието на хранителни вещества в храните, които ядете, може да направи голяма разлика в това колко добре сте подготвени да се борите с болестите.

Консумирането на плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, протеини, ядки и семена поддържа имунната ви система в добро състояние, за да ви предпази, когато имате най-голяма нужда. Най-просто казано, лошите хранителни навици могат да ви разболеят.

Разбира се, има редица храни и напитки с много ниска хранителна стойност и прекаляването с тях е тясно свързано със затлъстяването, диабета и други хронични заболявания. Същите тези храни могат да компрометират имунната ви система и способността ѝ да ви поддържа здрави.

Ето трите неща, които трябва да избягвате, за да поддържате имунната си система активна:

1. Газирани напитки

3 храни, които компрометират имунната системаPexels

Подсладените със захар газирани напитки не доставят нищо друго на организма освен празни калории. Освен че допринася за затлъстяването и свързаните с него хронични заболявания, които са свързани с потисната имунна система, прекомерната консумация на захар може също така да увеличи възпалението и да компрометира способността на човек да се бори с болестите.

2. Алкохолни напитки

3 храни, които компрометират имунната системаPexels

Добавете отслабена имунна система към дългия списък от причини за избягване на прекомерната консумация на алкохол. Прекомерната консумация на алкохол може да доведе до спад в способността на тялото ви да се бори с болестите и също така може да ви направи податливи на пневмония и други белодробни заболявания, по-бавно зарастване на рани и бавно възстановяване. 

3. Замразени готови ястия

3 храни, които компрометират имунната системаPexels

Всички страдаме от липса на време, което ни кара да прибягваме към храни, които се приготвят бързо, често замразени готови ястия. Съдържанието на натрий, захар, наситени мазнини и рафинирани въглехидрати в тези храни е високо, за сметка на малко хранителни вещества и фибри. Избирайте прясна и свежа храна, за да имате силна имунна система, просто е! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay