5 полезни навика за позитивен старт на деня

5 полезни навика за позитивен старт на деня

Начинът, по който ще посрещнем утрото предопределя целия ни ден. За съжаление не винаги се събуждаме в добро настроение, а за това имат влияние различни фактори в обкръжението ни. Истината е, че всичко зависи от самите нас и от собствената ни нагласа към заобикалящата ни среда. А на човек му е нужно изключително малко, за да се усмихне и да се изпълни с положителни емоции, които да го зареждат в продължение на целия ден.

Какви са нашите тайни? Веднага ги споделяме с вас!

Всичко започва още от предишната вечер

5 полезни навика за позитивен старт на деня

Колкото и да сме изморени в края на натоварения ден винаги намираме сили да погрижим за реда у дома. Денят ни започва много по-добре, когато на пода няма детски играчки, мивката не е отрупана с мръсни съдове и всичко останало е по местата си. Спазвайки това правило, получаваме възможността да се насладим на утрото вместо да бързаме да се захванем с всекидневните задачи.

Откраднати минути

5 полезни навика за позитивен старт на деня

Знаем, че няма човек, който да не обича да си поспива. Но ставането с час, два по-рано е единственият начин да откраднем малко време за себе си. Особено майките на малки деца знаят, че никога не биха успели да изпълнят сутрешната си рутина, ако си позволят да поспят още малко. А и добре знаем, че на съзнанието ни му е необходимо време, за да се настрои за "работния процес". Ако не му го подсигурим си гарантираме стрес и напрежение през целия ден.

Глътка свежест

5 полезни навика за позитивен старт на деня

Дали ще си приготвите вода с лимон или пък чаша ароматен чай или кафе, сутрешната напитка си е цял ритуал. Специален момент на тишина и спокойствие само за нас. Не пренебрегвайте този съвет, защото няма нищо по-хубаво от това да знаем, че до работните задачи все още има достатъчно време, а топлата напитка само чака да ѝ се насладим.

Поднесена с внимание

5 полезни навика за позитивен старт на деня

За да се заредим с енергия за деня е важно да приемаме вкусна и питателна храна още от сутринта. Но освен да подсилим организма си е важно да обърнем внимание и на останалите си сетива. Независимо дали ще закусвате обикновена филийка с масло и мед или пък кисело мляко с чия и овесени ядки една красиво понесена храна е способна да ви зареди с чудесно настроение. Развихрете въображението си и закуската ви сама ще ви се усмихне!

Планиране

Планирайки задачите си още от сутринта придобиваме по-ясна картина за развитието на останалата част от деня ни. А колкото по-наясно сме какво ни предстои, толкова по-спокойни сме.

5 полезни навика за позитивен старт на деня

Какви са вашите ритуали за позитивен старт на нея? Ще се радваме да ги споделите с нас в коментарите!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay